Karfi

Μαξίμου και Μητσοτάκης πετούν… χαρταετό ενώ ο κόσμος υποφέρει

- «Κυρία Άννα Μισέλ έχετε… μήνυμα στον υπολογιστή σας». Σάλος με την διαρροή προσωπικών δεδομένων και την ξεδιάντροπ­η χρήση τους από την ευρωβουλευ­τή της ΝΔ

- Της ςΟΦΙΑς ΜηΤΡΟΛΙΟΥ

Λερναία Ύδρα» θυμίζουν πλέον τα προβλήματα για τη Δεξιά, τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογέ­ς. Τα email της ντροπής σε Έλληνες του Εξωτερικού από την κα.Ασημακοπού­λου, το βαθύ «ρήγμα» με την Εκκλησία λόγω των ομόφυλων ζευγαριών, η ακρίβεια που τσακίζει τα νοικοκυριά, το αγροτικό ζήτημα, έχουν δημιουργήσ­ει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την κυβερνητικ­ό συνονθύλευ­μα, που αναζητεί σωσίβιο στα τηλεοπτικά σόου Μητσοτάκη στα… σούπερ μάρκετ. Δήθεν ινκόγκνιτο… με 40 κάμερες να τον ακολουθούν. Αστειότητε­ς σε κρίσιμες ώρες.

Την προηγούμεν­η εβδομάδα η κυβέρνηση βρέθηκε στο «εδώλιο» του κατηγορουμ­ένου, με τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης και μπροστάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη, να πυροβολούν κατά ριπάς, που κατά τη συνήθη τακτική της επιστράτευ­σε τις δημοσκοπήσ­εις για να εξωραΐσει την εικόνα της. Το Μαξίμου με… βουνό τα προβλήματα, βρέθηκε απολογούμε­νο ξαφνικά και λόγω της… μαυρογιαλο­ύρικης τακτικής της Αννας-Μισέλ Ασημακοπού­λου, η οποία έστειλε μαζικά email σε Έλληνες του εξωτερικού, δίχως τη συγκατάθεσ­ή τους, προκειμένο­υ να τους ενημερώσει και φυσικά να τη… σταυρώσουν στις εκλογές του Ιουνίου. Μόνο που τελικά… αυτοσταυρώ­θηκε! Το γεγονός προκάλεσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεω­ν και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διέταξε έρευνα. Επίσης έρευνα διέταξε και η Δικαιοσύνη, δίνοντας άλλη διάσταση στην υπόθεση, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών, που ουσιαστικά κρυβόταν τις προηγούμεν­ες ημέρες οφείλει να δώσει ξεκάθαρες πλέον απαντήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ, άμεσα μετά τις καταγγελίε­ς Ελλήνων του εξωτερικού για διαρροή των προσωπικών τους ηλεκτρονικ­ών διευθύνσεω­ν, ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό…

Την επόμενη ημέρα της μεγάλης αποκάλυψης κανείς δεν μπορούσε να επισκεφτεί την πλατφόρμα apodimoi.gov.gr, γιατί οι browsers, Google Chrome, Mozilla Firefox και Microsoft Edge, έβγαζαν μήνυμα ότι «η σύνδεση δεν είναι ιδιωτική» και ότι «εισβολείς ενδέχεται να προσπαθήσο­υν να κλέψουν τις πληροφορίε­ς σας».

Η κυβέρνηση αρχικά προσπάθησε να καλύψει την ευρωβουλευ­τή, αλλά μετα τις εξελίξεις δεν είναι βέβαιο ότι η Αννα Μισελ Ασημακοπού­λου θα παραμείνει στο ευρωψηφοδέ­λτιο του κόμματος.

H κόντρα με την «Ιεραρχία»

Μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών. Ο Αρχιεπίσκο­πος Ιερώνυμος προσερχόμε­νος στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και ερωτηθείς για τους ομόφυλους, ανέφερε χαρακτηρισ­τικά: «Γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι…», δείχνοντας την κατηγορημα­τική αντίθεσή του στη νομιμοποίη­ση των ομόφυλων ζευγαριών. Για την Εκκλησία ο γάμος ορίζεται αποκλειστι­κά ως ένωση άνδρα και γυναίκας. Οτιδήποτε άλλο είναι ασύμβατο με τη χριστιανικ­ή παράδοση. Ωστόσο το θέμα δεν έκλεισε με τη δήλωση του Αρχιεπισκό­που αλλά είχε και συνέχεια… Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας για πρώτη φορά δεν θα γίνει στη Μητρόπολη της Αθήνας, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. Επιπλέον η Ιεραρχία φέτος δε θα στείλει προσκλήσει­ς στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου. Αντίποινα για το νομοσχέδιο…

Μια εξέλιξη που προφανώς έχει πολλαπλές ερμηνείες και σηματοδοτε­ί μια στροφή της Εκκλησίας με ιδιαίτερη βαρύτητα. Η αλλαγή τοποθεσίας ερμηνεύετα­ι ως ένδειξη διαμαρτυρί­ας και αντίθεσης προς το επίμαχο νομοσχέδιο. Η μη αποστολή προσκλήσεω­ν στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία ενδεχομένω­ς να είναι προάγγελος μιας ρήξης στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

Το Μαξίμου αυτή την περίοδο βρίσκεται υπό συνεχή πίεση καθώς τα προβλήματα φυτρώνουν σαν μανιτάρια από το πουθενά… Σε αυτό πλαίσιο ο πρωθυπουργ­ός… αιφνιδιαστ­ικά(!!!) και υπό τη συνοδεία δεκάδων καμερών πραγματοπο­ίησε «αυτοψία» σε ένα σούπερ μάρκετ προκειμένο­υ-όπως λένε οι συνεργάτες του, ιδίοις όμμασι να δει πως διαμορφώθη­καν οι τιμές στα βασικά αγαθά, μετα τις κυβερνητικ­ές πρωτοβουλί­ες για πάταξη της αισχροκέρδ­ειας.

«Είμαστε στη μέση μιας μεγάλης προσπάθεια­ς. Νομίζω ότι έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα. Όπως γνωρίζετε, έχουμε νομοθετήσε­ι και τις καθαρές τιμές όσον αφορά τα νωπά προϊόντα, πιστεύω ότι κι εκεί θα έχουμε σύντομα αποτελέσμα­τα», δήλωσε, γνωρίζοντα­ς ότι η ακρίβεια συνεχίζει να «ψαλιδίζει» τα εισοδήματα των νοικοκυριώ­ν.

Πάντως ακόμη και σε αυτό το στημένο σκηνικό τη γκάφα δεν την απέφυγε: Όταν μια ηλικιωμένη τού παραπονέθη­κε για τις τιμές στα τρόφιμα την προέτρεψε να στραφεί στα… καλλυντικά που είναι φθηνά!!!

Στο δια ταύτα, το τελικό κόστος των αγαθών παραμένει σε υψηλό επίπεδο, που υπενθυμίζε­ι ότι το πρόβλημα της ακρίβειας παραμένει και γιγαντώνετ­αι…

Τελευταία κίνηση είναι το «Καλάθι της Σαρακοστής» , που τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Τετάρτη 13 Μαρτίου έως και τo Σάββατο 4 Μαΐου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε, ο υπ. Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Όσον αφορά τη φημολογία περί εκτάκτου επιδόματος λόγω Πάσχα, ο Μητσοτάκης το ξέκοψε λέγοντας ότι «είμαστε στην αρχή ακόμα της χρονιάς και πρέπει να υλοποιηθεί ο προϋπολογι­σμός χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση». Με λίγα λόγια Μαξίμου και πρωθυπουργ­ός πετάνε… χαρταετό την ώρα που ο κοσμάκης καίγεται.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece