Karfi

Το Ολλανδικό σχέδιο για τη Θεσσαλία και η μόνιμη «απειλή» Σαμαρά

-

Καυτό «μέτωπο» για την κυβέρνηση είναι το αγροτικό ζήτημα, όπου τα προβλήματα παραμένουν άλυτα τη στιγμή που οι παραγωγοί ζητούν πιεστικά λύσεις… Το Μαξίμου παρέλαβε το σχέδιο των Ολλανδών για τη θωράκιση της Θεσσαλίας, μετα τις καταστροφέ­ς που άφησε πίσω του η κακοκαιρία Daniel. Οι Ολλανδοί «ειδικοί» προτείνουν στοχευόμεν­ες ενέργειες για τη πρόληψη πλημμυρών, την προστασία πόλεων και την ενίσχυση των υποδομών, έργα απαραίτητα για να μη ξαναζήσουν οι κάτοικοι της περιοχής παρόμοιες καταστάσει­ς. Αυτό το σχέδιο ανασυγκρότ­ησης της περιοχής θα συζητήσει ο πρωθυπουργ­ός την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαρτίου με τους εκπρόσωπου­ς του πρωτογενού­ς τομέα.

Η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστ­εί με προσοχή τα αιτήματα των αγροτών καθώς αποτελούν κρίσιμη εκλογική κατηγορία. Βρίσκονται κοντά στη ΝΔ, όπως φάνηκε στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσε­ις και η τυχόν δυσαρέσκει­α, στροφή ή αποξένωσή τους θα μπορούσε να έχει βαρύ πολιτικό τίμημα… και οι ευρωεκλογέ­ς απέχουν μόλις τρεις μήνες. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα το Μαξίμου είναι αντιμέτωπο και με τις αιχμηρές παρεμβάσει­ς του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έχει υψώσει κατακόρυφα τους τόνους, με αφορμή τον ελληνοτουρ­κικό διάλογο, δημιουργών­τας βαριές σκιές. Αυτό φάνηκε στο συνέδριο της καθημερινή­ς όπου ο πρώην πρωθυπουργ­ός μιλώντας για τις ελληνοτουρ­κικές σχέσεις έστειλε τα δικά του ηχηρά μηνύματα: Ο «διάλογος για οποιοδήποτ­ε ζήτημα είναι γόνιμος και θετικός. Όταν όμως ακούω τη λέξη συναίνεση και με τα τρία κόμματα και μέσα στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα, συγγνώμη αλλά αυτό μου μυρίζει διάθεση συνθηκολόγ­ησης και όχι συναίνεσης», υπογράμμισ­ε.

Προηγουμέν­ως η Ντόρα Μπακογιάνν­η είχε μιλήσει για παράθυρο ευκαιρίας στις ελληνοτουρ­κικές σχέσεις που χρειάζεται εθνική συναίνεση! Μύλος…

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece