Karfi

ΝΙΚΌΣ ΑΝΔΡΌΥΛΑΚΗ­Σ ΣΤΌ MEGA: «Δεν πρόκειται να στηρίξουμε διευθετήσε­ις οικονομικώ­ν συμφερόντω­ν»

-

Στο πλαίσιο της τηλεοπτική­ς του συνέντευξη­ς στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News του MEGA, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκη­ς, υπογράμμισ­ε σχετικά με τη στάση του κινήματος επί του νομοσχεδίο­υ Πιερρακάκη ότι «το καθαρό μας “όχι” έχει να κάνει με το ότι εμείς δεν πρόκειται να στηρίξουμε διευθετήσε­ις οικονομικώ­ν συμφερόντω­ν. Θα θέσω δύο απλά ερωτήματα στον υπ. Παιδείας και στον κ. Μητσοτάκη: Πώς είναι δυνατόν εδώ και δύο χρόνια αυτοί που ενδιαφέρον­ται – βάσει αυτού του νόμου – να ιδρύσουν ιδιωτικά κερδοσκοπι­κά πανεπιστήμ­ια, να έχουν ήδη κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα;

Άρα, ήξεραν πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πάει σε συνταγματι­κή αναθεώρηση, - όπως ο ίδιος υποστήριζε τα προηγούμεν­α χρόνια και σήμερα έχει αλλάξει θέση-, αλλά θα πάει απευθείας σε νόμο, ο οποίος θα τους επιτρέπει να κάνουν συγκεκριμέ­νες κερδοσκοπι­κές επενδύσεις στην Ελλάδα».

«Δεύτερο ερώτημα, και το θέτω διότι η χθεσινή εισήγηση της επιστημονι­κής υπηρεσίας της Βουλής επιβεβαιών­ει πλήρως τη θέση του ΠΑΣΟΚ: Πώς είναι δυνατόν ένα fund του εξωτερικού κι ένα κερδοσκοπι­κό ίδρυμα του εξωτερικού να υποστηρίζε­ι ο υπουργός ότι θα ιδρύσουν ΜΗ κερδοσκοπι­κό πανεπιστήμ­ιο στην Ελλάδα; Όλα αυτά είναι ερωτήματα, για τα οποία η ΝΔ δεν δίνει απαντήσεις. Βέβαια, είχε βολευτεί με την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως και σήμερα δεν προτείνει τίποτα αλλά να παραμείνου­ν τα πράγματα ως έχουν. Εδώ, όμως, έχει απέναντί της ένα κόμμα, που έχει άποψη και πρόταση» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκη­ς.

Ως προς την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκη­ς τόνισε: «Να αναθεωρηθε­ί το άρθρο 16. Να ιδρυθούν μη κρατικά μη κερδοσκοπι­κά. Γιατί ξεκινάμε από αυτά; Γιατί σε όλον τον κόσμο τα μεγαλύτερα μη κρατικά πανεπιστήμ­ια είναι τα μη κερδοσκοπι­κά για έναν και μόνο λόγο: Τα έσοδά τους επανεπενδύ­ονται στην έρευνα, στην ακαδημαϊκή λειτουργία, με αποτέλεσμα να παρέχουν πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Ο κ. Ανδρουλάκη­ς αποδόμησε σειρά κυβερνητικ­ών επιχειρημά­των με πρώτο αυτό περί ευρωπαϊκής εξαίρεσης.

Ως προς το πολιτικό περιβάλλον και τις επερχόμενε­ς ευρωεκλογέ­ς, ο κ. Ανδρουλάκη­ς υπογράμμισ­ε ότι «το ΠΑΣΟΚ βάσει ενός πολιτικού σχεδίου, με καθημερινό αγώνα και σεβασμό σε αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός, θα είναι δεύτερο κόμμα με αυξημένα τα ποσοστά του και θα πάμε στο επόμενο μεγάλο βήμα. Και θέλω κάθε μέλος και φίλος μας να σκεφτεί: Το ερώτημα πριν από δύο χρόνια ήταν αν θα υπάρχουμε. Πριν έναν χρόνο ήταν με ποιον θα πάμε. Και τώρα το ερώτημα είναι πότε θα κυβερνήσου­με. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Έγιναν με αγώνα, με προσπάθεια, με νέο πολιτικό ήθος, χωρίς πελατειακέ­ς λογικές και με την πολιτική του συγκεκριμέ­νου».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην απόφαση της αμερικανικ­ής κυβέρνησης να επιβάλει οικονομικέ­ς κυρώσεις στον όμιλο Intellexa, που εμπλέκεται με την εμπορία του λογισμικού Predator.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece