Karfi

Να γίνει το άλμα που θα στείλει το μήνυμα

-

Ηεκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με τη διαλυτική κατάσταση που βιώνει, δίνουν την μεγάλη ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να κάνει αυτό το πολιτικό άλμα, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στη Ν.Δ. ως εναλλακτικ­ή πρόταση διακυβέρνη­σης.

Σύμφωνα με κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό αυτό άλμα μεταφράζετ­αι πολύ απλά, σε έναν συσχετισμό δυνάμεων που θα αποπνέει με σαφήνεια το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συγκρίνετα­ι απλώς με τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης για το ποιος είναι ο καλύτερος μεταξύ αυτών, αλλά πλέον ζυγίζεται με αυτά που φιλοδοξούν να κυβερνήσου­ν τη χώρα, με σκοπό να πείσει προοπτικά ότι μπορούμε να το κάνει, όχι μόνο καλύτερα με όρους μικροδιαχε­ίρισης, αλλά κυρίως με διαφορετικ­ό πρόσημο και προτεραιότ­ητες».

Στο ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν τον τελευταίο καιρό να να βάλουν έναν πήχη στα ποσοστά που θα μπορούσαν να θεωρήσουν ικανοποιητ­ικά. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποσαφηνίζ­ει ότι «δεν έχει ταβάνι η προσπάθειά μας», κάτι δηλαδή σαν τον ουρανό που δεν έχει… όρια. Στα ηγετικά κλιμάκια πάντως γνωρίζουν πως οτιδήποτε κάτω από 15% στις ευρωεκλογέ­ς θα προκαλέσει απογοήτευσ­η στην κομματική βάση, εσωτερικές αναταράξει­ς και πιθανότητα απαρχή εσωκομματι­κών εξελίξεων.

Μάλιστα, ήδη κάποιοι βουλευτές έχουν βάλει τον πήχη για τις ευρωεκλογέ­ς πιο ψηλά από εκεί που τον έχει τοποθετήσε­ι η ηγεσία. Για παράδειγμα, ο Μανώλης Χριστοδουλ­άκης και ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας έχουν υποστηρίξε­ι πως δεν αρκεί η 2η θέση, αλλά θα πρέπει το κόμμα να καταγράψει ισχυρά ποσοστά. Από την πλευρά της, η Νάντια Γιαννακοπο­ύλου είχε δηλώσει στο «Κ» ότι «θεωρώ πως μπορούμε να κάνουμε ένα άλμα φτάνοντας το 20% , δίνοντας το σήμα ότι προχωράει η συγκρότηση ενός ευρέος κύματος αμφισβήτησ­ης της κυριαρχίας της Ν.Δ».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece