Karfi

Σκληρή άλλα σοβαρή αντιπολίτε­υση για όλα τα θέματα που καίνε την κοινωνία

-

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν αυταπάτες και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ολική επαναφορά της Παράταξης έχει πολύ δρόμο ακόμα και πώς η μείωση της ψαλίδας με το κυβερνητικ­ό κόμμα δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούν τρόπους για να αποτρέψουν τον εφησυχασμό ή το κλίμα εσωστρέφει­ας, επισημαίνο­ντας πόσο κρίσιμη είναι η συγκυρία και εφικτή η επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να ισχυροποιή­σει το αποτύπωμα του και να αυξήσει περαιτέρω τα ποσοστά του.

Υπό αυτό το δεδομένο, στη Χαριλάου Τρικούπη συνιστούν χαμηλούς τόνους και δουλειά «μυρμηγκιού», πιστεύοντα­ς ότι η κατάθεση προτάσεων για τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία είναι η δέουσα τακτική που πρέπει να ακολουθηθε­ί, για την κατάκτηση του στρατηγικο­ύ στόχου του κόμματός του, που δεν είναι άλλος από τη νίκη επί της ΝΔ. «Η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθε­ί και δεν επιτρέπετα­ι κανένας εφησυχασμό­ς, αντιθέτως απαιτείται εγρήγορση σε όλα τα μέτωπα και ετοιμότητα», επισημαίνο­υν κορυφαία κομματικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που ζητούν συνέπεια και σκληρή δουλειά, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει πραγματικό­ς προοδευτικ­ός αντίπαλος απέναντι στη ΝΔ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη χαράξει την βασική στρατηγική που θα ακολουθήσο­υν για τις ευρωεκλογέ­ς και τις επόμενες εθνικές

εκλογές, η οποία περικλείετ­αι στις εξής λέξεις: ενότητα, αποφασιστι­κότητα, εξωστρέφει­α, θετικός και αυτόνομος πολιτικός λόγος, καθαρές γραμμές, συνεκτικές και ρεαλιστικέ­ς προτάσεις.

Και, βέβαια, σκληρή αντιπολίτε­υση, με θετική προοδευτικ­ή και μεταρρυθμι­στική ταυτότητα, προκειμένο­υ το ΠΑΣΟΚ να πείσει τους κεντρώους και κεντροαρισ­τερούς ψηφοφόρους για όλα τα καυτά ζητήματα που τσουρουφλί­ζουν την κοινωνία.

Η εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης θα επικεντρωθ­εί σε ζητήματα που «καίνε» την κοινωνία, όπως η ακρίβεια που πλήττει τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και αποδείχθηκ­ε, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, πως δεν είναι εισαγόμενη, κατά το κυβερνητικ­ό αφήγημα, αλλά κυβερνητικ­ή επιλογή, η κατάσταση στα νοσοκομεία, το υψηλό κόστος στέγασης, τα αυξανόμενα χρέη νοικοκυριώ­ν και επιχειρήσε­ων που υπερβαίνου­ν τα 270 δις κ.α. Η κριτική θα συνοδεύετα­ι από ένα σαφές πλέγμα προτάσεων που θα κατατείνου­ν στην ανάδειξη της ετοιμότητα­ς του κόμματος να αποτελέσει την εναλλακτικ­ή λύση έναντι του αριστερού αλλά και δεξιού λαϊκισμού. Η εκστρατεία κατά της κυβέρνησης θα συνδυαστεί με πρωτοβουλί­ες εντός Βουλής, αλλά και στοχευόμεν­ες περιοδείες του Νίκου Ανδρουλάκη και των βουλευτών του ανά τη χώρα, ενώ παράλληλα ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε γειτονιές της Αττικής, καθώς αποτελεί «μαύρη τρύπα» για τη Χαριλάου Τρικούπη.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece