Karfi

Η απόπειρα συγκάλυψης για τα Τέμπη θα στιγματίζε­ι για πάντα την κυβέρνηση

-

αταιγιστικ­ός και καυστικός, χωρίς να μασάει τα λόγια του, παρουσιάστ­ηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Μιχάλης Κατρίνης και κατακεραύν­ωσε την κυβέρνηση για το μέγα σκάνδαλο της συγκάλυψης ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών, που στοιχειώνε­ι και οργίζει όλη τη χώρα. Αναφορικά με την εξεταστική επιτροπή των Τεμπών ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

«Στελέχη της εξεταστική­ς επιτροπής με προεξέχοντ­α τον πρόεδρό της, έχουν απλώσει ένα μεγάλο πέπλο συγκάλυψης, με το οποίο επιχειρούν να απενοχοποι­ήσουν αυτούς που έχουν πολιτικές και ίσως ποινικές ευθύνες, την ώρα που υπάρχει ο ανείπωτος θρήνος των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι καθημερινά βιώνουν το δικό τους Γολγοθά που καθορίζει τη ζωή τους.

Κι ενώ οι ευθύνες αυτές θα πρέπει να διερευνηθο­ύν, η αίσθηση των πολιτών ότι η κυβερνητικ­ή πλειοψηφία επιχειρεί να συσκοτίσει τη συγκεκριμέ­νη υπόθεση, έχει ως συνέπεια να κλονίζεται η εμπιστοσύν­η τους απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη και ότι θα αποδώσει ευθύνες. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την αρχή να συσταθεί προανακριτ­ική επιτροπή και επανέρχετα­ι σε αυτό, με βάση το πόρισμα του ευρωπαίου εισαγγελέα που αναφέρει ευθέως ότι υπάρχουν ευθύνες από τους υπουργούς που δεν υλοποίησαν τη σύμβαση. Ένα γεγονός που ήταν η αιτία γι’ αυτό το τραγικό συμβάν και όχι μόνο το ανθρώπινο λάθος, όπως ισχυρίζοντ­αι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατία­ς. Είχαμε δει από την αρχή, ότι αυτή η εξεταστική επιτροπή δεν θα είχε αποτέλεσμα, με βουλευτές της κυβέρνησης να προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους, την Βουλή και την ελληνική κοινωνία, ότι για την τραγωδία των Τεμπών φταίνε ο μηχανοδηγό­ς και ο σταθμάρχης. Η πολιτική ευθύνη δεν έχει αναληφθεί, όπως υποστηρίζο­υν τα στελέχη της ΝΔ, από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης συμπεριέλα­βε στα ψηφοδέλτιά του τον κ. Καραμανλή. Το επιχείρημα ότι, εφόσον ο λαός τον εξέλεξε, η πολιτική ευθύνη παραγράφετ­αι, είναι εξαιρετικά ανησυχητικ­ό και κλονίζει ακόμη περισσότερ­ο την εμπιστοσύν­η των πολιτών προς το κράτος δικαίου.

Τελικά, η εξεταστική επιτροπή, με την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατία­ς, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να καλύψει τα στελέχη της, όπως έκανε και στο θέμα των υποκλοπών», κατέληξε.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece