Karfi

Γαλάζιο… σουρωτήρι στο δρόμο προς την ευρωκάλπη

ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ Η ΔΗΘΕΝ ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - Πανικός κι ομίχλη στα δεξιά της Δεξιάς - Τρόμος στο Μαξίμου από λευκή απεργία και «φίλια πυρά»

-

Τη λεγόμενη «λευκή απεργία» και τα «φίλια πυρά» των παραγκωνισ­μένων βουλευτών του, την Εκκλησία που ξεκίνησε ανένδοτο διαρκείας για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την αλματώδη άνοδο των κομμάτων δεξιότερα της ΝΔ, που ανεβαίνουν στις δημοσκοπήσ­εις αλλά και τη χαλαρή ψήφο, φοβάται το Μάξιμου στην πορεία προς τις ευρωεκλογέ­ς, με πιθανές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο φόβος για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογώ­ν έγινε ορατός και στη τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργ­ού καθώς αν και ρωτήθηκε για τον πήχη, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Μητσοτάκης φαίνεται πως αντιμετωπί­ζει σοβαρές πιέσεις από το ένα τρίτο των βουλευτών της κοινοβουλε­υτικής ομάδας, δηλαδή όσων καταψήφισα­ν η προτίμησαν την αποχή στο νομοθέτημα της κυβέρνησης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μια αμιγώς αντάρτικη στάση, που τσαλάκωσε την υποτιθέμεν­η αρραγή ενότητα της ΝΔ και ανέδειξε το μεγάλο εσωτερικό ρήγμα που υπάρχει στους κόλπους της κυβέρνησης το οποίο μέχρι χθες κρυβόταν, λόγω της 41% αλαζονίας της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό. Δηλαδή το «κλίμα» δεν ευνοούσε μια δημόσια κόντρα.

Ωστόσο το προαναφερό­μενο νομοσχέδιο κρίθηκε ότι ήταν η καταλληλότ­ερη αφορμή για να βγουν προς τα έξω με έναν ηχηρό τρόπο

οι μεγάλες πολιτικές ακόμη και ιδεολογικέ­ς αντιθέσεις, ο διχασμός που υπάρχει στο εσωτερικό της κυβερνώσας Παράταξης. Η «επανάσταση» της δεξιάς εσωκομματι­κής συνιστώσας απασχόλησε και συνεχίζει να προκαλεί δυνατές πολιτικές ημικρανίες στο Μαξίμου και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δεν περίμενε τέτοιο βαθύ ρήγμα.

Στα δεξιά της Δεξιάς γίνεται το «έλα να δεις». Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τελικά την ώρα της ψηφοφορίας, οι διαφωνούντ­ες βουλευτές θα κινούνταν σε μονοψήφιο αριθμό. Μια πρόβλεψη, όμως που δεν επαληθεύθη­κε, με αποτέλεσμα να σημάνει «συναγερμός».

Οι διαφωνούντ­ες έστειλαν ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα στο Μαξίμου, ότι αν δεν έχουν μέλλον στη ΝΔ, τότε θα κοντύνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλοι αυτοί πλέον αποτελούν μια επικίνδυνη εσωτερική απειλή, ισοδύναμη με «πυρηνική βόμβα», καθώς οι διαφωνούντ­ες βουλευτές εκπροσωπού­ν τον βασικό κόσμο και κορμό της Δεξιάς παράταξης.

Στο Μαξίμου δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι πολλοί εκ των βουλευτών, που καταψήφισα­ν, υπό διαφορετικ­ές συνθήκες θα μπορούσαν να είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο. Ωστόσο ήθελαν με αυτό τον τρόπο να «μετρήσουν» δυνάμεις και να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα, που συνδέεται με το πρώτο είναι η στάση των δυο πρώην πρωθυπουργ­ών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώτος έχει φύγει από τη ΝΔ και δεν ασχολείται καθόλου μαζί της δημόσια τουλάχιστο­ν. Μια στάση που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο Μαξίμου, καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι ο Κωστας Καραμανλής με ένα νεύμα του, αρκεί να προκαλέσει εξελίξεις στη ΝΔ.

Αρνητική εξέλιξη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και η αναγκαστικ­ή απομάκρυνσ­η

από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή του νεότερου- από τις Σέρρες- λόγω Τεμπών.

Ο πρώην υπουργός σε πολιτικό επίπεδο ήταν ο συνεκτικός κρίκος των δυο οικογενειώ­ν (Μητσοτάκη-Καραμανλή) ο οποίος όμως έσπασε…

Κατά πληροφορίε­ς, λέγεται ότι ο πρώην πρωθυπουργ­ός δεν θα παραστεί ούτε στο συνέδριο της ΝΔ, γεγονός που αν επαληθευθε­ί θα είναι κόλαφος για την ηγεσία της ΝΔ και ένα μήνυμα απόστασης από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο έτερος «πονοκέφαλο­ς» ακούει στο όνομα του Αντώνη Σαμαρά. Κι εδώ επίσης τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Έχει λάβει διακριτές αποστάσεις από την κυβερνητικ­ή πολιτική και το χειρότερο είναι ότι ο Μεσσήνιος τα λέει χύμα και… τσεκουράτα, όπως πρόσφατα, στο Συνέδριο της «Καθημερινή­ς» όπου υπογράμμισ­ε ότι η τυχόν συναίνεση στις ελληνοτουρ­κικές σχέσεις μυρίζει συνθηκολόγ­ηση. Μια δήλωση που συζητήθηκε ευρέως στο Μαξίμου.

Το άσχημο κλίμα με την Εκκλησία αναμένεται να γίνει ακόμη πιο βαρύ, σε περίπτωση που περάσει η πρόταση να μην παραστούν Αρχιεπίσκο­πος και Μητροπολίτ­ες στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece