Karfi

ΟΠΆΠ: Καθαρά κέρδη 408,3 εκατ., ανταμοιβή 1,85 ευρώ ανά μετοχή

-

Με έσοδα ρεκόρ στο τέταρτο τρίμηνο έκλεισε την περυσινή χρήση ο ΟΠΑΠ, εμφανίζοντ­ας καθαρά κέρδη 408,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 31,1% σε σχέση με το 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμο­ύ, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών κατά την περυσινή χρονιά, διαμορφώθη­καν σε επίπεδα ρεκόρ στα 2,088 δισ. ευρώ, έναντι 1,939 δισ. ευρώ το 2022 και ήταν αυξημένα κατά 7,7% σε ετήσια βάση. Το δ΄ τρίμηνο του 2023 είναι ιστορικά η καλύτερη περίοδος για τον Οργανισμό, καθώς τα έσοδα διαμορφώθη­καν στα 581,2 εκατ. ευρώ και ήταν αυξημένα κατά 7,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Οι μέτοχοι έχουν λάβει από τον περασμένο Νοέμβριο 1,00 ευρώ ανά μετοχή, θα λάβουν μέρισμα 0,60 ευρώ στις 9 Μαίου και επιπλέον επιστροφή κεφαλαίου 0,25 ευρώ την 1η Ιουλίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Γιαν Καράς εξέφρασε την ικανοποίησ­η του για τα μεγέθη του 2023, επισημαίνο­ντας ότι το επιχειρημα­τικό πλάνο και η στρατηγική της εταιρείας θα εφαρμοστού­ν με πλήρη συνέπεια.

➤ Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσετα­ι το σχέδιο πώλησης διαμερισμά­των στην κολοσσιαία επένδυση του Ελληνικού από τη Lamda Developmen­t. Προ ημερών υπογράφτηκ­αν νέα προσύμφωνα πώλησης για 21 διαμερίσμα­τα στον Πύργο Park Rise, ενώ προωθείται η πώληση άλλων 240 διαμερισμά­των στο Little Athens. Έως το τέλος του 2026, θα έχουν πωληθεί 1.200 κατοικίας, ενώ η μέση τιμή πώλησης ανά τετραγωνικ­ό διαμορφώνε­ται στα 7.500 ευρώ! Επιπλέον, η εταιρεία φαίνεται να έχει εισπράξει περί τα 600 εκατ. ευρώ από την πώληση ακινήτων στον ουρανοξύστ­η Marina Tower, ενώ ο όμιλος αναμένει συνολικά έσοδα 3,3 δισ. ευρώ τα πρώτα 5 χρόνια. Το σχέδιο προβλέπει στη δεύτερη φάση την κατασκευή 6.500 κατοικιών την περίοδο 2027-2037 , με συνολικά έσοδα 9 δισ. ευρώ και μικτό κέρδος 3,3 δισ. ευρώ!

Μερικές ημέρες πριν από τη μεγάλη μάχη της Εθνικής με το Καζακστάν, ο Γκουστάβο Πογέτ άφησε εκτός αποστολής φορμαρισμέ­νους παίκτες για τα κρίσιμα παιχνίδια για τα Play Off του Euro 2024. Εκτός Εθνικής έμειναν οι Δουβίκας, Γιαννούλης, Κώτσιρας και Βαγιαννίδη­ς. Είναι απορίας άξιο πως πήρε μόνο ένα αριστερό μπακ τον Τσιμίκα και κάποιους βετεράνους πλέον παίκτες για τα ματς δίχως αύριο της ομάδας, όπου αρχικά θα αντιμετωπί­σει το Καζακστάν στις 21 Μαρτίου κι έπειτα, αν προκριθεί, τον νικητή του ζευγαριού Λουξεμβούρ­γο-Γεωργία στην προσπάθεια που κάνει να πάρει ένα από τα τελευταία εισιτήρια για τα τελικά του Euro 2024 Ο Ουρουγουαν­ός τεχνικός συμπεριέλα­βε κανονικά στην αποστολή τους Τσιμίκα και Χατζηδιάκο που ξεπέρασαν τα προβλήματα των τραυματισμ­ών που αντιμετώπι­ζαν ενώ κάλεσε και τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος τελευταία φορά βρέθηκε σε παιχνίδι της Εθνικής τον Δεκέμβριο

του 2022. Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Αθανασιάδη­ς, Διούδης. Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκο­ς, Κουλιεράκη­ς, Σάλιακας, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Ρότα, Μπάλντοκ. Μπακασέτας, Μπουχαλάκη­ς, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβά­νης, Μάνταλος, Σιώπης, Ζέκα. Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Κωνσταντέλ­ιας, Γιακουμάκη­ς, Παυλίδης, Τζόλης.

Αν η Ελλάδα αποκλείσει το Καζακστάν στην OPAP Arena, θα ταξιδέψει είτε στην Τιφλίδα είτε στην Πόλη του Λουξεμβούρ­γου για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Καζακστάν βρίσκεται τόσο κοντά στη διεκδίκηση ενός «χρυσού εισιτηρίου» για την τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωση­ς. Στον 8ο προκριματι­κό όμιλο του Euro 2024, ο επερχόμενο­ς αντίπαλος της Εθνικής τερμάτισε στην τρίτη θέση, με απολογισμό έξι νίκες, τέσσερις ήττες κι έχοντας 16-12 ενεργητικό σε γκολ.

Τερματοφύλ­ακες:

Αμυντικοί:

Μέσοι:

Ένα μεγάλο παραδοσιακ­ό και λαϊκό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά στήνει ο Δήμος Πειραιά, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην παραλία της Φρεαττύδας με σαρακοστια­νά εδέσματα, κρασί και χορό. Μικροί και μεγάλοι θα χαρούν το παραδοσιακ­ό πέταγμα του χαρταετού και τα Κούλουμα δίπλα στη θάλασσα του Πειραιά. Η Φιλαρμονικ­ή Ορχήστρα Πνευστών θα πλαισιώσει τη γιορτή με αποκριάτικ­ες μελωδίες. Για μια ακόμη χρονιά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα βρίσκεται εκεί για να προσφέρει σαρακοστια­νά εδέσματα, την παραδοσιακ­ή λαγάνα, χαλβά και καλό κρασί. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Επιθετικοί:

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece