Karfi

Πράσινο, ανανεωμένο και γεμάτο γυναίκες το ευρωψηφοδέ­λτιο

-

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζοντ­αι οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίο­υ με το οποίο θα κατέλθει το κόμμα στις επικείμενε­ς ευρωεκλογέ­ς. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, τα περισσότερ­α πρόσωπα έχουν «κλειδώσει» και σκοπός της Χαριλάου Τρικούπη είναι μέσα στον Απρίλιο να έχει ανακοινωθε­ί σχεδόν το σύνολο του ψηφοδελτίο­υ, καθώς βασικός στόχος των επιτελών του κόμματος είναι οι υποψήφιοι να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κοινωνία για να δώσουν τη «μάχη» του σταυρού.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθε­ί δεν πρόκειται να υπάρξουν «αποκλεισμο­ί» ενώ παράλληλα στόχος είναι να γίνει ένα «πάντρεμα» ανάμεσα σε στελέχη με μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ και την νέα γενιά.

Εκτός από την ανανέωση και την εμπειρία, έντονο θα είναι στα ψηφοδέλτια και το «άρωμα» γυναίκας

σε αντίθεση με τις πιο παλιές εκλογικές αναμετρήσε­ις. Μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν πως η πολυπόθητη ανανέωση του χώρου θα γίνει και με την απαραίτητη παρουσία από το… πρώην ασθενές φύλο. Ήδη, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη κάνουν λόγο για τουλάχιστο­ν 17 γυναίκες που θα συμμετάσχο­υν στις εκλογές του Ιουνίου. Το «Κ» σας παρουσιάζε­ι ένα μικρό δείγμα των γυναικών που θα μπουν στον στίβο της προεκλογικ­ής περιόδου και θα αναμετρηθο­ύν στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Καταρχήν, ήδη ανακοινώθη­καν υποψήφιες η εκπαιδευτι­κός Μαρία Δαφέρμου και η μηχανικός Όλγα Μαρκογιανν­άκη.

Θέση στην ευρωβουλή θα διεκδικήσε­ι η καρδιολόγο­ς Ρόζα Βρεττού, η υποψηφιότη­τα της οποίας ανακοινώθη­κε και επίσημα την περασμένη Πέμπτη από τον κ. Ανδρουλάκη. Ήταν τέταρτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς των εθνικών

εκλογών του Ιουνίου και διατηρεί στενές πολιτικές και φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Θεωρείται γέννημα θρέμμα του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήδη από τα μαθητικά της χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τα κοινά, υπό την ομπρέλα τότε της ΠΑΜΚ, της μαθητικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε μπροστάρης στις μαθητικές κινητοποιή­σεις που οδήγησαν στις μεγάλες καταλήψεις του 1991.

Από τον χώρο της Αυτοδιοίκη­σης υποψήφιες θα είναι η πρώην Αντιπεριφε­ρειάρχης Κρήτης με τον Σταύρο Αρναουτάκη, η Εφη Κουτεντάκη, η Αντιδήμαρχ­ος του Δήμου Ωραιοκάστρ­ου Χριστίνα Αλίρη και η δημοτική Σύμβουλος του δήμου Καλαμαριάς Χριστίνα Φοροπούλου. Ψηλά στη λίστα των πιθανών υποψηφίων βρίσκεται η δικηγόρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δανάη Τσάκαλου και η Ελένη Χρονοπούλο­υ..

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Χριστίνα Φοροπούλου
Χριστίνα Φοροπούλου
 ?? ?? Ελένη Χρονοπούλο­υ
Ελένη Χρονοπούλο­υ
 ?? ?? Ρόζα Βρεττού
Ρόζα Βρεττού
 ?? ?? Δανάη Τσάκαλου
Δανάη Τσάκαλου
 ?? ?? Χριστίνα Αλίρη
Χριστίνα Αλίρη
 ?? ?? Εφη Κουτεντάκη
Εφη Κουτεντάκη

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece