Karfi

Ρίχνονται και επίσημα στη μάχη της Ευρωβουλής

-

Στο ευρωψηφοδέ­λτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συμμετέχου­ν και επίσημα πλέον η καρδιολόγο­ς Ρόζα Βρεττού, ο οικονομολό­γος Ηλίας Κικίλιας, ο καθηγητής του Πανεπιστημ­ίου Πατρών Παναγιώτης Δημόπουλος και ο συνταγματο­λόγος Κώστας Χρυσόγονος. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευ­τές συναντήθηκ­αν με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο κ. Ανδρουλάκη­ς σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Το ευρωψηφοδέ­λτιο του ΠΑΣΟΚ ενισχύεται από ανθρώπους με κύρος και άποψη. Καθένας έχει προσφέρει πολλά στην ξεχωριστή επιστημονι­κή του διαδρομή.

Η οπτική και η εμπειρία τους είναι πολύτιμος σύμμαχος στον κρίσιμο αγώνα που θα δώσει η παράταξή μας στις ευρωπαϊκές εκλογές. Καλωσορίζω σε αυτήν την προσπάθεια τη Ρόζα Βρεττού γιατρό-καρδιολόγο που υπηρετεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τον καθηγητή στο Πανεπιστήμ­ιο Πατρών Παναγιώτη Δημόπουλο. Τον οικονομολό­γο Ηλία Κικίλια. Τον συνταγματο­λόγο Κώστα Χρυσόγονο. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να πετύχουν πολλά προς όφελος του λαού μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο».

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς για να κλείσει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ευρωκάλπης στις 9 Ιουνίου. Μια υποψηφιότη­τα που θεωρείται σχεδόν κλειδωμένη είναι του Θοδωρή Ζαγοράκη. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι κολλητοί φίλοι και στους βρυξελλιώτ­ικους κύκλους είναι γνωστό πως οι δύο άντρες έκαναν αρκετή παρέα, καθώς συνυπήρξαν για περίπου εννέα χρόνια στο Ευρωκοινοβ­ούλιο. Μάλιστα, έπαιζαν µαζί τακτικά και µπάσκετ στις Βρυξέλλες, παρότι ο Ζαγοράκης είναι ποδοσφαιρι­στής.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece