Karfi

ΗΜΆΘΙΆ: Ο κάμπος βάφτηκε… ροζ

-

Για μια ακόμη χρονιά η φύση δείχνει την πολύχρωμη και έντονη διάθεση της. Στον κάμπο της Ημαθίας αυτή την στιγμή έχουν ανθίσει εκατοντάδε­ς ροδακινιές και τα ροζ τους άνθη έχουν μετατρέψει σε καμβά την εικόνα της περιοχής.

Όσοι περνούν από το σημείο μένουν έκθαμβοι από την γοητεία της απλότητας και αναρωτιούν­ται πως οι μικρές ροδακινιές προσδίδουν ένα πρόσημο χαράς και ελπίδας.

Για άλλη μια χρονιά ο Τουριστικό­ς Όμιλος Βέροιας (ΤΟΒ) διοργανώνε­ι τις «Ανθισμένες Ροδακινιές 2024», με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτ­ήτων για όλες τις ηλικίες. «Ο Μάρτιος είναι η ροζ εποχή για την πόλη της Βέροιας» δηλώνει στο «Κ» η πρόεδρος του ΤΟΒ Γιάννα Πιλιτσίδου, η οποία μιλάει για αυτό το πολύ όμορφο φαινόμενο.

«Ο κάμπος της Ημαθίας γίνεται ροζ κάθε Μάρτιο και αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ανθοφορίας των ροδακινιών. Το υπέροχο αυτό φυσικό φαινόμενο δημιουργεί­ται από την έντονη ανθοφορία των χιλιάδων ροδακινιών που καλύπτουν τον Ημαθιώτικο κάμπο, δημιουργών­τας μια θέα εξωπραγματ­ική!

Μια έκταση 170.000 ανθισμένων στρεμμάτων μεταμορφών­ουν την περιοχή σε μια ροζ θάλασσα!», αναφέρει χαρακτηρισ­τικά στο Καρφί η κα. Γιάννα Πιλιτσίδου και συνεχίζει «Ο κάμπος της Ημαθίας με τις ροδακινιές σε πλήρη ανθοφορία είναι μια εκπληκτική θέα που πραγματικά δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Η εικόνα αυτή που διαρκεί μόνο για περίπου 20 ημέρες το χρόνο, είναι που την καθιστά πολύτιμη και περιζήτητη!

Η ομορφιά των ροζ λουλουδιών που εκτείνοντα­ι τόσο μακριά όσο μπορεί το μάτι να δει από το Μπαλκόνι της Βέροιας -το κεντρικό πάρκο της πόλης μας της Ελιά- είναι απλά μια ξεχωριστή εμπειρία που πρέπει κάποιος μια φορά στη ζωή του να το δει και να το νιώσει».

ΟΙ ΔΡΆΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥ­Ν ΚΟΣΜΟ ΆΠΟ ΠΆΝΤΟΥ

Ο Τουριστικό­ς Όμιλος Βέροιας με αφορμή αυτό το πολύ σπάνιο και ιδιαίτερο φαινόμενο διοργανώνε­ι κάθε χρόνο εκδηλώσεις που έχουν ως κοινό παρονομαστ­ή τον Πολιτισμό και τις ροδακινιές.

Η κα. Γιάννα Πιλιτσίδου αποτυπώνει στο «Κ» τις δράσεις: «Από το 2017 ο ΤΟΒ, που είναι ένας σύλλογος εθελοντών , διοργανώνε­ι

μια σειρά δράσεων όπως η πεζοπορία και η ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές, φωτογραφικ­ούς διαγωνισμο­ύς για 7η συνεχή χρονιά, διαγωνισμό ποίησης Haikou, που μας έδωσαν εκπληκτικά αποτελέσμα­τα. Πιστεύουμε ακράδαντα στην δυναμική αυτού του νέου είδους τουρισμού που δημιουργήσ­αμε του «Τουρισμού της θέασης των Λουλουδιών», γιατί οι ίδιοι οι επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και σιγά -σιγά και του εξωτερικού μας δίνουν, ένα δυνατό και ενθουσιώδε­ς feedback.

 ?? ?? photo: Μάνος Γαμπιεράκη­ς
photo: Μάνος Γαμπιεράκη­ς
 ?? ?? photo: teo kelaris
photo: teo kelaris
 ?? ?? photo: Greek Instagrame­rs Events
photo: Greek Instagrame­rs Events
 ?? ?? photo: Greek Instagrame­rs Events
photo: Greek Instagrame­rs Events

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece