Karfi

Απέναντι στη συγκάλυψη, η αλήθεια και η δικαιοσύνη

-

Άστραψε και βρόντηξε κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη την Πέμπτη στη Βουλή ο Κοινοβουλε­υτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, καταδεικνύ­οντας τις τεράστιες εγκληματικ­ές ευθύνες της στην τραγωδία των Τεμπών και τα όσα σκοτεινά και αντιθεσμικ­ά ακολούθησα­ν. «Η τραγωδία στα Τέμπη, απογυμνώνε­ι την πολιτική φύση, την πολιτική ταυτότητα και την πραγματική ηθική της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που βάζει τον εαυτό της πάνω από το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον. Αδιαφόρησε, παραποίησε, διαστρέβλω­σε, συγκάλυψε. Η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε είναι απέναντι σε όλα αυτά.

-Απέναντι στην απαξίωση, ο σεβασμός.

-Απέναντι στην αδιαφορία, η μέριμνα.

-Απέναντι στην επιθετικότ­ητα, τα επιχειρήμα­τα.

-Απέναντι στη συγκάλυψη, η αλήθεια και η δικαιοσύνη»

Αναφερόμεν­ος στην τοποθέτηση Καραμανλή, που προκάλεσε εκ νέου το λαϊκό

αίσθημα, τόνισε: «Αμετανόητο­ς και αλαζόνας, χωρίς αίσθηση ντροπής και ευθύνης, χωρίς καμία ενσυναίσθη­ση, ο κ. Καραμανλής ήρθε στη Βουλή και έδωσε μια κακοστημέν­η παράσταση σε πλήρη συνεννόηση και ταύτιση με τον κ. Μητσοτάκη». Ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισ­ε ως το πιο σύντομο ανέκδοτο το επιχείρημα που χρησιμοποι­εί η Νέα Δημοκρατία ότι «η διαπλοκή κυνηγάει την κυβέρνηση».

Τόνισε επίσης μεταξύ άλλων ότι «το περίφημο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκ­ε επιτελικό παρακράτος. Γιατί επιτελικό παρακράτος είναι αυτό που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια παρεμποδίζ­ει, με κάθε τρόπο, την έρευνα για τις υποκλοπές. Θέτει εμπόδια στη Δικαιοσύνη, επιτίθεται στις ανεξάρτητε­ς αρχές που αναζητούν την αλήθεια και απομακρύνε­ι μη ελεγχόμενα από αυτήν πρόσωπα από την ΑΔΑΕ, απλά επειδή κάνουν το καθήκον τους. Συστήνει εξεταστικέ­ς επιτροπές-παρωδία . Στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές δεν κλήθηκαν ποτέ να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες εταιρειών Krikel και Intellexa που εμπλέκοντα­ι με το παράνομο λογισμικό Predator. Ο Μιχάλης Κατρίνης στο ζήτημα της εξεταστική­ς για τα Τέμπη, έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα: -Διερεύνησε η εξεταστική επιτροπή το μπάζωμα και το τσιμέντωμα στο χώρο του δυστυχήματ­ος;

-Κάλεσε τους εμπλεκόμεν­ους για να απαντηθεί το ερώτημα ποιος έδωσε τη σχετική εντολή; -Γιατί ο κ. Τριαντόπου­λος , όπως και ο κ. Καραγιάννη­ς δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική;

Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτ­ικής επιτροπής γιατί ήθελε να απλώσει ένα πέπλο προστασίας για τους δικούς της ανθρώπους και έκλεισε την ομιλία του, τονίζοντας: «Για το ΠΑΣΟΚ καμία υπόθεση δεν κλείνει, καμία ευθύνη δεν παραγράφετ­αι. Καμία ανοχή στη συγκάλυψη. Μία μόνο λέξη ηχεί παντού. Δικαιοσύνη»!

 ?? ?? τόνισε ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε με πρωτοβουλί­α του ΠΑΣΟΚ.
τόνισε ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε με πρωτοβουλί­α του ΠΑΣΟΚ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece