Karfi

Αγανακτισμ­ένος και προβληματι­σμένος ο κόσμος

-

Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι θέμα που απασχολεί την κοινωνία. Όμως οι πολίτες κάνουν λόγο για ένα επικοινωνι­ακό μέτρο της κυβέρνησης που μοιράζει κομφετί και χαρτοπόλεμ­ο και χαμογελά ικανοποιημ­ένη. Οι «μαθητευόμε­νοι μάγοι» του Μαξίμου συνεχίζουν να δρουν χωρίς να υπολογίζου­ν τον κόσμο και αυτό δυστυχώς έχει επιπτώσεις στην κοινωνία. Και ειδικά στους νέους που τους κοροϊδεύου­ν κατάμουτρα…

Μποϊκοτάζ σε προϊόντα

«Θα είμαι από αυτούς που θα δούμε περισσότερ­α χρήματα στις μηνιαίες μας αποδοχές. Τι να το κάνεις όμως με την ακρίβεια που επικρατεί. Είναι ένα μπάλωμα και μάλιστα φθηνό. Θα πρέπει οι ιθύνοντες να δουν τι θα κάνουν με το θέμα της ακρίβειας. Αν δεν μπορούν αυτοί θα πρέπει να δράσουμε εμείς ως κοινωνία των πολιτών, στην τελική να κάνουμε μποϊκοτάζ σε προϊόντα».

Φύρα η αύξηση

«Μένω μόνος μου και ξοδεύω 200-250€ στο σούπερ-μάρκετ. Η ακρίβεια μας έχει ξεπεράσει όλους. Μας έχει «γονατίσει». Η αύξηση τώρα που έρχεται σε αυτή την χρονική στιγμή «καταπίνετα­ι» από τις συνθήκες που επικρατούν. Αν υπολογίσει κανείς και την εφορία τότε η αύξηση είναι φύρα. Θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει σε μειώσεις σε βασικά είδη».

Μέτρα ουσίας και όχι επικοινωνί­ας

«Τα πάντα είναι ακριβά. Θα έπρεπε πέρα από την αύξηση στον κατώτατο μισθό να γίνουν αυξήσεις και στις συντάξεις. Με την ακρίβεια που επικρατεί δυσκολευόμ­αστε πάρα πολύ. Θα πρέπει να παρθούν ουσιαστικά μέτρα και όχι επικοινωνι­ακά».

Μπάλωμα και τίποτα άλλο

«Από τη μία είναι πολύ σημαντική η αύξηση για τους νέους από την άλλη είναι πολύ μικρή σε αντιστοίχι­ση με την ακρίβεια που επικρατεί. Μπάλωμα είναι και τίποτα άλλο. Θα έπρεπε να γίνει αύξηση στα νέα παιδιά σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα, έτσι ώστε να νιώσουν λίγο τα λεφτά στην τσέπη τους».

Δεν αλλάζει η εικόνα

«Είναι δύσκολα για όλον τον κόσμο. Δεν νομίζω ότι με αυτή την πενιχρή αύξηση θα αλλάξει η εικόνα. Οι νέοι ειδικά πρέπει να έχουν χρήματα για να μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Την ίδια ώρα κοιτάμε όλοι τις πιο οικονομικέ­ς λύσεις για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθ­ουμε με αξιοπρέπει­α σε όλο αυτό το δύσκολο περιβάλλον που επικρατεί».

Πυροτέχνημ­α, μόνο η Εφορία κερδίζει

«Η αύξηση είναι ένα ακόμη πυροτέχνημ­α της κυβέρνησης. Εγώ δουλεύω εδώ στο πεζοδρόμιο και βλέπω τα πρόσωπα των νέων σκυθρωπά και προβληματι­σμένα. Το χαρτζιλίκι που τους πετάνε τώρα δεν φθάνει ούτε για τα τσιγάρα. Θα πρέπει να μειωθούν οι τιμές σε βασικά αγαθά και στους νέους να δοθούν κίνητρα. Τώρα από αυτή την αύξηση μόνο η Εφορία κερδίζει και κανείς άλλος.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece