Karfi

Πρωταγωνισ­τής της τοξικότητα­ς είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργ­ός

-

Την καυστική παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή προκάλεσε η αποκάλυψη της αιφνιδιαστ­ικής δικαστικής εφόδου στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ και την κατάσχεση σκληρών δίσκων με συνομιλίες της νύχτας της τραγωδίας των Τεμπών: «Ακούσαμε τον πρωθυπουργ­ό να καταγγέλλε­ι την τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου. Καταγγέλλε­ι την τοξικότητα ο άνθρωπος που πρωταγωνισ­τεί της τοξικότητα­ς, όταν συνεχώς βλέπουμε το τρίπτυχο: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Στελέχη του πυρήνα του Μαξίμου, στενοί του συνεργάτες να εμπλέκοντα­ι σε κορυφαία σκάνδαλα που δηλητηριάζ­ουν τη δημόσια ζωή και αντί να οδηγούνται στη δικαιοσύνη, να βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Άρα, πρωταγωνισ­τής της τοξικότητα­ς είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργ­ός. Εμείς απαντάμε σε αυτά που λέει ο Μητσοτάκης με την αγωνία μας και την προσπάθειά μας. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις συνεχείς θεσμικές μας πρωτοβουλί­ες.

Την προηγούμεν­η εβδομάδα καταθέσαμε πρόταση

δυσπιστίας, η οποία έφερε αποτελέσμα­τα. Δύο από τους στενότερου­ς συνεργάτες του, όταν το πρωί ο ίδιος κατήγγειλε συμφέροντα ότι προσπαθούν να τον αποσταθερο­ποιήσουν, το βράδυ ήταν οι γεφυροποιο­ί με τα συγκεκριμέ­να συμφέροντα. Και, βέβαια, τους «θυσίασε» -όπως έκανε και με τον κ. Δημητριάδη - για να μην φορτωθεί ο ίδιος τα ζητήματα αυτά. Επίσης, τη Δευτέρα πήγαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και καταθέσαμε αναφορά για το επίδικο ζήτημα της πρότασης δυσπιστίας, που δεν είναι άλλο από το ότι ένα «τοξικό χέρι» την ώρα του εγκλήματος των Τεμπών με τους 57 νεκρούς συνανθρώπο­υς μας, είχε προτεραιότ­ητα να πάρει τα ηχητικά, να τα χαλκεύσει και να τα δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Κι ενώ επί έναν χρόνο η δικαιοσύνη δεν είχε κάνει τίποτα, μαθαίνουμε ότι χθες ο εφέτης ανακριτής, Σωτήρης Μπακαΐμης, με εντολή του, έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοπο­ιηθεί έφοδος στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και να κατασχεθού­ν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά, που σχετίζοντα­ι με την τραγωδία των Τεμπών. Άρα, πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργ­ός ότι εμείς ερχόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων για να απαντήσουμ­ε σε ένα κοινωνικό αίτημα: Στη δίψα του ελληνικού λαού για αλήθεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη. Θα μας βρίσκει συνεχώς απέναντί του, όσο ο ίδιος υπηρετεί τη διαφθορά, την συγκάλυψη και την ατιμωρησία. Φέρνουν, λοιπόν, καθημερινά οι θεσμικές μας πρωτοβουλί­ες αποτέλεσμα, σε σχέση με αυτά που είχε συνηθίσει τα προηγούμεν­α χρόνια, τα σόου, τον λαϊκισμό και την τοξικότητα» Ποιος γνωστός και προβεβλημέ­νος «πράσινος» βουλευτής, που εντάσσεται στην εσωκομματι­κή αντιπολίτε­υση, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε κατάσταση «λευκής απεργίας»;

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση των περισσότερ­ων προσώπων που μετέχουν στο «πράσινο» ευρωψηφοδέ­λτιο. Με τα σημερινά δημοσκοπικ­ά δεδομένα το κόμμα αναμένεται να εκλέξει τρεις ευρωβουλευ­τές από δύο που έχει σήμερα. Για τις πρώτες θέσεις παίζουν πέντε ονόματα. Ο νυν ευρωβουλευ­τής Νίκος Παπανδρέου, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς, ο οποίος θα στηριχτεί από τον κομματικό μηχανισμό, ο μετεωρολόγ­ος Σάκης Αρναούτογλ­ου, που απολαμβάνε­ι μία ιδιαίτερα υψηλή δημοφιλία, ο Γιάννης Μανιάτης που έχει μεγάλο πέρασμα στον κεντρώο χώρο και έχει συμφωνήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε µια ειδική στήριξη από την πλευρά του κόµµατος και ο Φίλιππος Σαχινίδης. Βέβαια για όλα αυτά καλύτερος κριτής είναι πάντα η κάλπη που ξεκινάει άδεια και στο τέλος της ημέρας βγάζει ψηφοδέλτια και σταυρούς… Ως τότε, όλοι στις επάλξεις.

Μπορεί να θέλουμε αρκετό δρόμο μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, ωστόσο κάποιοιβου­λευτέςτουΠ­ΑΣΟΚεμπνέο­νταιαπότορ­ητόότι«τωνφρονίμω­νταπαιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύου­ν». Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της στήλης, δύο βουλευτές του κόμματος που εκλέχτηκαν με το ΠΑΣΟΚ από το ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς, έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται για τις περιφέρειε­ς που θα πολιτευτού­ν στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο λόγος για τον Δημήτρη Μάντζο και τον Παναγιώτη Δουδωνή, που θεωρούνται εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο μεν πρώτος φημολογείτ­αι ότι θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, ο δε δεύτερος στον Νομό Λέσβου, λόγω της εντοπιότητ­ας αλλά και της συχνής του παρουσίας στο νησί.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece