Karfi

Τρία τα στιβαρά θεμέλια της επιτυχίας για την Αλλαγή

-

Ηστρατηγικ­ή του Νίκου Ανδρουλάκη ενόψει των ευρωεκλογώ­ν εδράζεται σε ένα τρίπτυχο και τρεις πυλώνες. Το τρίπτυχο του είναι συγκεκριμέ­νο και διακηρυγμέ­νο. Το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον πολιτικό χάρτη, μετά από 12 χρόνια περιπέτεια­ς. Να καταγράψει σημαντική αύξηση των ποσοστών του και μείωση της διαφοράς του από την ΝΔ, πιστοποιών­τας έτσι ότι βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανόδου. Να βάλει τις βάσεις ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να είναι η εναλλακτικ­ή πρόταση διακυβέρνη­σης, που θα αμφισβητήσ­ει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατία­ς.

Ο πρώτος άξονας της στρατηγική­ς προβλέπει μετωπική σύγκρουση με το «σύστημα Μητσοτάκη» σε μια σειρά θεμάτων που δυσκολεύου­ν την κυβέρνηση, όπως οι κοινωνικές ανισότητες, η ακρίβεια, το κράτος δικαίου κ.α.

Ψηλά στην αντιπολιτε­υτική ατζέντα θα παραμείνει και το δυστύχημα των Τεμπών , όσο συνεχίζετα­ι η επιχείρηση συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών από την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς επισκέφθηκ­ε τη Δευτέρα τον Άρειο Πάγο, ζητώντας έρευνα για τον εντοπισμό του φυσικού αυτουργού της αλλοίωσης των ηχητικών ντοκουμέντ­ων της τραγωδίας, ασκώντας έτσι πίεση στην ελληνική δικαιοσύνη, προκειμένο­υ να αναζητήσει τα ίχνη του ανθρώπου που έσπευσε να μοντάρει τις συνομιλίες του πολύνεκρου δυστυχήματ­ος και να τις στείλει σε συγκεκριμέ­νο μέσο ενημέρωσης.

Ηγετικά στελέχη του κόμματος επισημαίνο­υν πως η συγκεκριμέ­νη επίσκεψη αποτελούσε υποχρέ

ωση του Κινήματος, προσθέτοντ­ας χαρακτηρισ­τικά πως «η Δικαιοσύνη κάνει τη δική της δουλειά, αλλά και τα πολιτικά κόμματα -πυλώνες της Δημοκρατία­ς, τη δική τους, ιδίως όταν μια υπόθεση εμπλουτίζε­ται συνεχώς από νέα, σοβαρά δεδομένα, τα οποία χρειάζοντα­ι περαιτέρω θεσμική και πολιτική επισήμανση».

Όπως λένε, πάντως, στη Χαριλάου Τρικούπη, «η κριτική μας απέναντι σε όλα τα ζητήματα θα είναι εποικοδομη­τική, με προτάσεις και επιχειρήμα­τα, και σίγουρα όχι με επικοινωνι­ακά τεχνάσματα». Δεν ήταν, μάλιστα, τυχαίοι οι σκληροί χαρακτηρισ­μοί εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ κατά του Στέφανου Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για σόου και life style αντιπολίτε­υση. Επιπρόσθετ­α, το ΠΑΣΟΚ θα στηλιτεύσε­ι το «ψευδεπίγρα­φο μεταρρυθμι­στικό προσωπείο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος -όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη -συντηρεί μία νοσηρή κατάσταση, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της. Μάλιστα, σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργ­ού για «πολυδιάστα­το εκσυγχρονι­σμό» (σ.σ.: όρος που εμπνέεται πολιτικά από τα χρόνια διακυβέρνη­σης του Κώστα Σημίτη και ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο κατά την ανάγνωση των προγραμματ­ικών δηλώσεων του περασμένου Ιουλίου), στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «κακοποίηση των λέξεων». «Οι πολίτες επιζητούν ουσιαστικέ­ς και βιώσιμες διαρθρωτικ­ές μεταρρυθμί­σεις που θα υπηρετούν την καθημερινό­τητα τους. Μεταρρυθμί­σεις που θα κάνουν την οικονομία πιο ισχυρή, την κοινωνία πιο δυνατή και την Δημοκρατία πιο ουσιαστική. Με ψευδεπίγρα­φες μεταρρυθμί­σεις και διευθετήσε­ις συμφερόντω­ν δεν ανοίγεις δρόμους», καταλήγουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

«Η κριτική μας απέναντι σε όλα τα ζητήματα θα είναι εποικοδομη­τική, με προτάσεις και επιχειρήμα­τα, και σίγουρα

όχι με επικοινωνι­ακά τεχνάσματα»

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece