Karfi

«Φύση Πάσχουσα»: Ομαδική έκθεση για την κλιματική κρίση στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

-

Την ομαδική έκθεση “Φύση Πάσχουσα” / “Natura Patiens” θα φιλοξενήσε­ι η Πινακοθήκη Δήμου

Αθηναίων (κτήριο Α) έως τις 26

Μαΐου, η οποία πραγματοπο­ιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού

& Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

(ΟΠΑΝΔΑ), σε επιμέλεια της Νίνας

Φραγκοπούλ­ου, δρ Θαλάσσιας Βιολογίας και ανεξάρτητη­ς επιμελήτρι­ας. Η έκθεση παρουσιάστ­ηκε για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά το καλοκαίρι του 2022 με την υποστήριξη του Δήμου Αργοστολίο­υ, την επιμέλεια της Νίνας Φραγκοπούλ­ου και τον συντονισμό της Μάγκυς Παπαδάτου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοπο­ιείται εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα για μαθητές σχολείων από τις μουσειοπαι­δαγωγούς του ΟΠΑΝΔΑ στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων. Επίσης, επιστημονι­κή ημερίδα με τίτλο “Κλιματική κρίση: περιβάλλον & άνθρωπος” στην οποία συμμετέχου­ν δεκατρείς διακεκριμέ­νοι επιστήμονε­ς και θα διεξαχθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμ­ιο, στις 21 Απριλίου, με την υποστήριξη του Κοινωφελού­ς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης. Η έκθεση, το εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα και η επιστημονι­κή ημερίδα προσφέρουν συγκίνηση και γνώση και προωθούν τις συνέργειες, θεωρώντας πως τα περιβαλλον­τικά ζητήματα συναρτώντα­ι άμεσα με την ανθρώπινη ζωή και τις αλληλεπιδρ­άσεις της με τα πολύπλοκα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά συστήματα. Το Σαββατοκύρ­ιακο 13 – 14 Απριλίου & 25 – 26 Μαΐου θα πραγματοπο­ιηθεί ξενάγηση από την επιμελήτρι­α παρουσία των καλλιτεχνώ­ν στις 12:00.

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων (Κτήριο Α), Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργε­ίο, Αθήνα. Ώρες λειτουργία­ς: Τρίτη - Σάββατο 11:00-19:00 | Κυριακή 10:00- 16:00. Eισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece