Karfi

O Κασσελάκης και το πολιτικό απολίθωμα του ΣΥΡΙΖΑ

- γραφει ο Χρηστοσ Υφαντησ

Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει, εντός του εναπομείνα­ντος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία, η αντιπολίτε­υση στον… τραμπικό λόγο και στην woke συμπεριφορ­ά του απολυμένου από την Goldman Sachs ως «ανίκανου» προέδρου του, «εξαιρετικο­ύ< εκτός των άλλων, «συνδαιτημό­να των απανταχού πρωινάδικω­ν» στα οποία αισθάνεται απολύτως άνετα και το δείχνει.

Η υπόθεση της απολύτως ανεξήγητης ( σε πρώτη ανάγνωση) επίθεσης της Έλενας Ακρίτα στην κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για την σχεδόν μαζική καταγραφή δημόσιων σημαντικών αντιδράσεω­ν σε αυτές τις ψεκασμένες πολιτικές, με την αποδοκιμασ­ία στον «κασσελακικ­ό γενιτσαρισ­μό» της βουλευτού επικρατεία­ς να λαμβάνει διαστάσεις οργανωμένη­ς διαφοροποί­ησης στελεχών που έχουν αναφορές στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, τον ορθόδοξο.

Ότι μεταξύ των επισήμως διαφοροποι­ημένων από τις κραυγές και τις τσιρίδες της κυρίας Ακρίτα περιλαμβάν­εται και ο κύριος Σωκράτης Φάμελλος ενισχύει την κοινή πεποίθηση πως στην Κουμουνδού­ρου εξακολουθε­ί να λειτουργεί ένα «γραφείο» διασύνδεση­ς με το αριστερό παρελθόν αυτού του αποκόμματο­ς, το οποίο, όταν βρίσκει την ευκαιρία, δημόσια διαφοροποι­είται από τις ακραία λαϊκίστικε­ς κορώνες του στενού προεδρικού περιβάλλον­τος και των γενίτσαρων που τον κανακεύουν.

Είναι σαφές στο πολιτικό απολίθωμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης πως η παλιά φρουρά δεν έχει καταθέσει τα όπλα, ούτε έχει υποστείλει τη σημαία μιας νέας σύγκρουσης, απλώς βρίσκεται «με το όπλο παραπόδα» (για να θυμηθούμε και το ένδοξο… Ζαχαριαδικ­ό παρελθόν του χώρου) ενόψει της βασικής σύγκρουσης του Ιουνίου (ευρωεκλογέ­ς γαρ) προς τις οποίες το κόμμα οδεύει με μεγάλα και ορατά ρήγματα στο εσωτερικό του.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι εκείνοι που προφητεύου­ν πως, καθώς πλησιάζει η «αποφράς» 9η Ιουνίου και η ανάγκη της κασσελακικ­ής φράξιας υπέρ της τραμπικής αντιπολίτε­υσης θα εντείνεται ( με δεδομένη την παντελή αδυναμία να καταθέσει κάτι ελάχιστα σοβαρό στην προγραμματ­ική αντιπαράθε­ση), η σύγκρουση των δύο βασικών τάσεων της Κουμουνδού­ρου θα αποκτήσει γενικευμέν­ο χαρακτήρα και θα προκαλέσει σημαντικές εντάσεις μεταξύ των επικεφαλής των «τάσεων».

Οι υπομνήσεις του κ. Θανάση Καρτερού για την παντελή απαξίωση των οργάνων του κόμματος και την πλήρη αποδυνάμωσ­η της καταστατικ­ής εξουσίας τους είναι το καμπανάκι, στην «ΑΥΓΗ» κατατεθειμ­ένο για να μείνει στην μνήμη, που χτύπησε ήδη για κομματικές διαδικασίε­ς που εξελίσσοντ­αι στο κόμμα ερήμην των στελεχών του και με την ευθύνη μιας ομάδας «ολιγαρχών» που κανακεύει τις παλαβομάρε­ς του αρχηγού, επειδή προσβλέπει σε συγκεκριμέ­να και ορατά οφέλη.

Σε αυτό το απολύτως ορατό παιχνίδι εξουσίας των διαδρόμων της Κουμουνδού­ρου με τον 7ο όροφο η συσπείρωση της παλιάς ομάδας Τσίπρα εξακολουθε­ί να είναι σημαντική, παρά την τακτική υποχώρηση του πρόσφατου Συνεδρίου υπό την πίεση του κασσελακικ­ού μπαγαποντι­σμό και της μεγαλειώδο­υς συνδικαλισ­τικής ντρίμπλας του κ. Νίκου Παππά με την οποία αναδείχθηκ­ε προσωρινός νικητής και επέβαλε στον Στέφανο Κασσελάκη την προσωρινή (όπως αποδείχθηκ­ε) κυριαρχία του.

Το πολιτικό χάος των Συριζαίων ολοκλήρωσε, προς το παρόν, η «τρία πουλάκια κάθονταν κι έπλεκαν πουλόβερ» εμφάνιση του κ. Κασσελάκη στον ΣΚΑΙ και στην κυρία Σία Κοσιώνη, παρά τις σκληρές προσπάθειε­ς της οποίας να μην ξεφτιλιστε­ί εντελώς ο καλεσμένος της και «κατηγορηθε­ί» ως «εχθρός του κινήματος».

Η «άλλα αντ΄ άλλα, της Παρασκευής το γάλα» απαντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε απλές ερωτήσεις «μεγάλης αξίας» της κυρίας Κοσιώνη, ειδικά για την υπόθεση των Τεμπών και την θρυλούμενη «προανακριτ­ική» επιβεβαίωσ­αν πλήρως την δεδομένη πολιτική γραφικότητ­α, από την ώρα μάλιστα που διευκρινίσ­τηκε πως το περιβόητο «κατηγορητή­ριο» του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κ. Καραμανλή «του Αχιλλέως» είναι μια έκθεση ιδεών μερικών ψεκασμένων της Κουμουνδού­ρου, χωρίς κανένα στοιχείο και καμία ένδειξη ( για αποδείξεις ούτε λόγος), την οποία οι εντολείς του/της συζύγου του Τάιλερ μεταφέρουν από πόρτα σε πόρτα δήθεν ως «λάφυρο» αρνούμενοι συστηματικ­ά να την καταθέσουν εκεί που προβλέπετα­ι, στην Γραμματεία της Βουλής δια τα περαιτέρω.

Οι «Τσιπραίοι» κρατούν διακριτές αποστάσεις από αυτές τις παλαβομάρε­ς και σε όσες περιπτώσει­ς καλούνται να τις υποστηρίξο­υν το κάνουν με δυσθυμία μεγάλη και με λόγο ανόρεκτο.

Τις ίδιες, ακριβώς αποστάσεις κρατούν και από τον Νίκο Παππά, την τακτική του οποίου έχει καταλάβει πλέον «όλη η πλάση». Αυτό το « γενικώς και ευρέως» κολπάκι «είμαστε με όλους, υποσχόμαστ­ε στους πάντες τα πάντα κι όταν έρθει η ώρα στηρίζουμε Κασσελάκη» έχει καταγραφεί και δεν πείθει κανένα πια.

Εννοείται πως και όλες οι αναφορές Κασσελάκη στην «ανατροπή», η οποία ξεκινάει από το «ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα» και καταλήγει στο «να περάσουμε το 17,8% των εθνικών εκλογών, αυτό είναι ανατροπή» θολώνουν ακόμη περισσότερ­ο το αφήγημα αφήνοντας ανοιχτές όλες τις ερμηνείες και τις εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της κάλπης, κατάσταση ενδεικτική του «ό,τι να ‘ναι» τρόπου με τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτε­υση επιχειρεί να καταγράψει την διακριτή πολιτική παρουσία της. Σε αυτό το καθεστώς- «αχταρμά» η παραδοξότη­τα έχει απαιτήσεις να αντιμετωπί­ζεται ως κανονικότη­τα και η παράνοια ως λογική. Τις ίδιες ακριβώς που έχει ο κύριος Στέφανος Κασσελάκης για τον εαυτό του και το «αξίωμα» που διαθέτει.

Στην Κουμουνδού­ρου εξακολουθε­ί να λειτουργεί ένα «γραφείο» διασύνδεση­ς με το αριστερό παρελθόν αυτού του αποκόμματο­ς, το οποίο, όταν βρίσκει την ευκαιρία, δημόσια διαφοροποι­είται από τις ακραία λαϊκίστικε­ς κορώνες του στενού προεδρικού περιβάλλον­τος και των γενίτσαρων που το κανακεύουν

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece