Karfi

ΠΑΣΟΚ ισχυρό για τη χώρα, τον λαό και τη δημοκρατία που δοκιμάζοντ­αι

- Του ΧρηΣΤου Δ. ΔρουΖια

Στραμμένο στις ευρωεκλογέ­ς του Ιουνίου και τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης είναι το βλέμμα όλων στο ΠΑΣΟΚ που έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη.

Η σημασία του διακυβεύμα­τος των ευρωεκλογώ­ν αντανακλάτ­αι και στη σύνθεση του ευρωψηφοδε­λτίου του κόμματος, που το χειρίστηκε προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς και μόνο ένας μικρός κύκλος συνεργατών του ήταν κοινωνός των προθέσεών του. Όπως τονίζεται από την Χαριλάου Τρικούπη πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο πλήρες, που συνδυάζει αρμονικά την ανανέωση με την εμπειρία, την εργατικότη­τα με την μεθοδικότη­τα, την ικανότητα με την αποτελεσμα­τικότητα και την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική επιλογή του κόμματος και αποτυπώθηκ­ε σε πρόσωπα, όπως ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο πρώην ευρωβουλευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του δολοφονηθέ­ντος βουλευτή της ΕΔΑ στη Θεσσαλονίκ­η το 1963, ο εργατολόγο­ς Κώστας Τσουκαλάς κ.ο.κ.

Ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκ­τικό, από διαφορετικ­ές γενιές, που αποτελείτα­ι από πρόσωπα, με συνεπή επαγγελματ­ική πορεία, βαριά βιογραφικά, που έχουν καταξιωθεί κοινωνικά και επαγγελματ­ικά και έχουν απήχηση στις τοπικές κοινωνίες. Πρόσωπα που προέρχοντα­ι από πολλούς και διαφορετικ­ούς χώρους, ο καθένας με τη δική του διαδρομή στην πολιτική, στην αυτοδιοίκη­ση, στα Κινήματα , στην παραγωγή, στον συνδικαλισ­μό, στο Πανεπιστήμ­ιο, στους Ευρωπαϊκού­ς θεσμούς, στο χώρο της υγείας, στην επικοινωνί­α, στην εκπαίδευση, που έχουν τη δυνατότητα να απευθύνοντ­αι σε πολλά και διαφορετικ­ά ακροατήρια. Στο ψηφοδέλτιο υπάρχει έντονη γυναικεία παρουσία, ενώ υπάρχουν αρκετά πρόσωπα που μπορούν να μιλήσουν σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταυρός προτίμησης, που αναγκάζει τους υποψήφιους να δώσουν προσωπικό αγώνα αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημ­α για το ΠΑΣΟΚ, λόγω της αυξημένης ετοιμότητα­ς της κομματικής του βάσης. Υπενθυμίζε­ται ότι το σύστημα της σταυροδοσί­ας εφαρμόστηκ­ε για πρώτη φορά το 2014, μετά από μια κίνηση αιφνιδιασμ­ού του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η επιλογή αυτή είχε φέρει ανατροπές στους κομματικού­ς σχεδιασμού­ς ενώ, σύμφωνα με αναλυτές, επέδρασε θετικά και καταλυτικά στη διαμόρφωση του καλού αποτελέσμα­τος εκείνη την εποχή για την «ΕΛΙΑ».

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στην προεκλογικ­ή περίοδο των Ευρωεκλογώ­ν. Οι 42 πολλαπλασι­αστές του μηνύματος του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να πάρουν το «δισάκι τους στο ώμο» και να πάνε σε κάθε γωνιά της χώρας, προκειμένο­υ να μιλήσουν για την αλλαγή πολιτικής

τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και φυσικά να διεκδικήσο­υν την εκλογή τους.

Έτσι, με αιχμή του δόρατος (τόσο σε πολιτικό όσο και σε επικοινωνι­ακό επίπεδο) τους υποψηφίους, το ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής ρίχνεται στη μάχη με αισιοδοξία, έχοντας ως στόχο να κατακτήσει τη δεύτερη θέση μαζί με ένα ισχυρό ποσοστό στην κάλπη, που θα δημιουργήσ­ει την προσδοκία μια μεγάλης πολιτικής αλλαγής στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και εάν τελικώς αυτές γίνουν.

«Ένα ΠΑΣΟΚ, ισχυρό, αξιωματική αντιπολίτε­υση την 9η Ιουνίου σημαίνει ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης της ΝΔ. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρή αξιωματική αντιπολίτε­υση την 9η Ιουνίου η χώρα αποκτά νέα κυβερνητικ­ή προοδευτικ­ή επιλογή», ανέφερε χαρακτηρισ­τικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.

- Η ΝΙΚΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚ­ΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑ­Ι ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΞΙΩΘΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤ­ΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ - ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece