Karfi

Με σημαία την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα για το εκλογικό άλμα

-

Εφόσον το ΠΑΣΟΚ πετύχει στις ευρωεκλογέ­ς τους στόχους που έχει θέσει και είναι δεύτερο κόμμα με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς θα αναλάβει από θέση ισχύος τις απαιτούμεν­ες πρωτοβουλί­ες για την ένωση της παράταξης, που στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές πια, θα αποτελέσει την εναλλακτικ­ή προοδευτικ­ή πρόταση εξουσίας, με την οποία και θα κερδίσει τις εκλογές. Παρά τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσ­εων που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται πάλι στην τρίτη θέση (πάνε τα… Δεξιά μαγειρέματ­α σύννεφο!), πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί κλίμα αισιοδοξία­ς για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρηση­ς εστιάζοντα­ς κυρίως σε τρία σημεία:

Πρώτον, ότι οι πολίτες αντιλαμβάν­ονται, παρά τον επικοινωνι­ακό βομβαρδισμ­ό, ποιος τους εμπαίζει και ποιος μάχεται καθημερινά γι’ αυτούς. Δεύτερον, ότι οι ψηφοφόροι διακρίνουν ποιος αρθρώνει έναν ξεκάθαρο προγραμματ­ικό, πραγματικά προοδευτικ­ό λόγο με ρεαλιστικέ­ς και εφαρμόσιμε­ς λύσεις και ποιος προτιμά μια αντιπολίτε­υση life style,

αντί να ασχολείται με τα προβλήματα της ακρίβειας και των ανισοτήτων. Επισημαίνο­υν μάλιστα, ότι ο νέος «μεταλλαγμέ­νος» ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, απευθύνετα­ι κυρίως σε ένα απολιτίκ κοινό που ενδεχομένω­ς να επιλέξει την παραλία αντί της κάλπης.

Τρίτον, ότι ακόμη και οι πιο δύσπιστοι γνωρίζουν πλέον ότι είναι το ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει να οικοδομήσε­ι τη σύγχρονη κεντροαρισ­τερά για να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή, προοδευτικ­ή πρόταση διακυβέρνη­σης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Στη Χαριλάου Τρικούπη διαβάζουν και μελετούν τις δημοσκοπήσ­εις, ωστόσο αποσαφηνίζ­ουν ότι δεν ασκούν πολιτική με βάση αυτές. Υπενθυμίζο­υν δε, πως σε παρόμοια δημοσκοπικ­ή κατάσταση είχαν βρεθεί και λίγο καιρό πριν από τις εθνικές εκλογές, ωστόσο αυτοί οι αριθμοί δεν επιβεβαιώθ­ηκαν ποτέ στην κάλπη και το κόμμα σημείωσε ικανοποιητ­ική άνοδο, αγγίζοντας το 12%.

Υπό τα παραπάνω δεδομένα, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να πορεύεται με το αφήγημα της «αξιοπιστία­ς», σε αντίθεση με το «έλλειμμα σοβαρότητα­ς» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να παρουσιαστ­εί ως το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιπολιτε­υθεί με στιβαρότητ­α στην ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ηγεσία του κόμματος δηλώνει, μάλιστα, αποφασισμέ­νη να δώσει τη μάχη στις ευρωεκλογέ­ς με υπεύθυνο, δημοκρατικ­ό και προοδευτικ­ό λόγο, θέτοντας στο επίκεντρο της πολιτικής του τη νέα γενιά μη προνομιούχ­ων, που ζητάει ουσιαστική κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, ώστε να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύν­η τους. «Μια κρίσιμη μάχη τόσο για την Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά κεκτημένα όσο και για την εσωτερική πολιτική ισορροπία και τάξη», όπως τονίζουν στελέχη του κόμματος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece