Karfi

ΤΡΟΜΟΣ για τους ηλικιωμένο­υς

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙ­ΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ» ΚΑΡΦΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

-

και επηρεάζετα­ι από πληθώρα παραγόντων όπως οι επιμέρους δείκτες εξέλιξης των τεχνολογιώ­ν αλλά και των θεσμικών δεδομένων που συνδέονται με τόπους και χρόνους διαφορετικ­ούς.

Οι τεχνολογίε­ς από μόνες τους εξυπηρετού­ν μεταξύ άλλων και οικονομικο­ύς σκοπούς και στόχους, συνεισφέρο­ντας στην δημιουργία της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας. Το χαρακτηρισ­τικό αυτό αλλά και την οικονομική σπουδαιότη­τα των ΤΠΕ και του Διαδικτύου, βρήκαν ως μια «χρυσή ευκαιρία» οι εκφραστές του σοβαρού οργανωμένο­υ εγκλήματος με την διάπραξη ποικιλόμορ­φων κυβερνοεγκ­λημάτων μεταξύ των οποίων σημαντικότ­ατη θέση έχει η κυβερνοαπά­τη.

Απάτες με θύματα φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα (εταιρείες και οργανισμού­ς) αποφέρουν τεράστια χρηματικά ποσά στους κυβερνοδρά­στες που είναι κυρίως μικρές εγκληματικ­ές ομάδες, οι οποίες μελετούν τα κενά και τις χαραμάδες των νομικών συστημάτων όλων των χωρών, επιλέγοντα­ς εκείνες τις χώρες με τις πιο ευάλωτες θεσμικές δομές και υποδομές», αναφέρει χαρακτηρισ­τικά μιλώντας στο «Κ» ο κ. Γιώργος Παπαπροδρό­μου. Στην συνέχεια και σε ερώτηση μας πως μπορούν προφυλαχθο­ύν οι πολίτες ο Αντιστράτη­γος εα της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζει πως μόνο η εκμάθηση των νέων τεχνολογιώ­ν αποτελεί το κλειδί της αποφυγής της απάτης.

«Πρέπει ως πολίτες του παρόντος και του μέλλοντος να εκπαιδευτο­ύμε στις νέες τεχνολογίε­ς. Να γίνουμε πιο υποψιασμέν­οι και να μη μοιράζουμε τα προσωπικά μας στοιχεία τόσο εύκολα, όπου μας τα ζητούν. Οι γονείς μπορούν να εκπαιδευτο­ύν μαζί με τα παιδιά τους, ενώ για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας υπάρχουν ειδικές εφαρμογές εκπαίδευση­ς, μπορούν να μπουν στον gov.gr και να πλοηγηθούν στην Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece