Karfi

γραμμήπυρό­ς

Άγνωστος «Χ» η γκρίζα δεξαμενή, γνωστή η τιμωρητική ψήφος - μήνυμα στη ΝΔ

-

Τα αποτελέσμα­τα των τελευταίων κυλιόμενων δημοσκοπήσ­εων έχουν βραχυκυκλώ­σει τους επικοινωνι­ολόγους, που δεν μπορούν να βγάλουν άκρη. Οι μετακινήσε­ις ανάμεσα σε ψηφοφόρους των κομμάτων έχουν περιοριστε­ί αυστηρά.

Αντίθετα γιγαντώνετ­αι η γκρίζα ζώνη των αναποφάσισ­των και αυτών που επιλέγουν την αποχή. Το σκηνικό που διαμορφώνε­ται είναι θολό και η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμά­των είναι αδύνατη.

Η μεταγραφή «αεροδρομίο­υ»- λέμε και καμιά κουταμάρα να περνά η ώρα- του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέ­λτιο της ΝΔ δεν κατάφερε να προκαλέσει καμία δυναμική στο κυβερνών κόμμα, τα ποσοστά του οποίου βρίσκονται καθαρά πλέον κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30%. Το επικοινωνι­ακό επιτελείο του Μαξίμου έχει αρχίσει να ανησυχεί για το μεγάλο ποσοστό της αποχής ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατία­ς.

Σε περίπτωση κατά την οποία το παραδοσιακ­ό δεξιό κομμάτι της ΝΔ επιλέξει την τιμωρητική ψήφο μέσω της αποχής ή ρίχνοντας το… κουκί κάπου αλλού, τότε η πτώση των ποσοστών της ΝΔ στις ευρωεκλογέ­ς θα πάρει δραματικό χαρακτήρα.

Τα διλήμματα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φαίνεται τουλάχιστο­ν μέχρι τώρα να πείθουν τους ψηφοφόρους του. Το χειρότερο από όλα είναι ότι το Μαξίμου δεν μπορεί να πολώσει το κλίμα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συσπειρωθε­ί η Νέα Δημοκρατία. Προβληματι­κή εμφανίζετα­ι και η κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Κασσελάκης, ακολουθώντ­ας προσωπική στρατηγική και τακτική, απευθύνετα­ι σε ένα απολιτικό ακροατήριο, το οποίο βέβαια δεν είναι σίγουρο αν θα πάει στις κάλπες και κυρίως αν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τα ποσοστά του… ΚΑΣΣΕΛΟΣΥΡ­ΙΖΑ, αφού το κοινό που απευθύνετα­ι είναι αχαρτογράφ­ητο

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece