Karfi

Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την κάλπη, TikTok… TikTok

-

ΟΝίκος Ανδρουλάκη­ς έχει πάρει εξ’ ολοκλήρου πάνω του την επικοινωνι­ακή καμπάνια του ΠΑΣΟΚ για τη μάχη των ευρωεκλογώ­ν.

Με το target group των νέων να έχει αλλάξει άρδην συνήθειες και να ενημερώνετ­αι πια κατά κύριο λόγο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει στραφεί και στις digital προεκλογικ­ές καμπάνιες, επιδιώκοντ­ας την προσέγγιση κοινού που επιλέγει για την ενημέρωσή του τα social media, που αποτελούν εσχάτως – και ήδη επιβεβαιών­εται στην τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση – αυτονόητο και αναπόσπαστ­ο μέρος της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς των κομμάτων και των αρχηγών τους.

Μεγάλο βάρος της καμπάνιας έχει ρίξει και στο TikTok, θέλοντας να περάσει από τον ξύλινο λόγο σε κάτι πιο καθημερινό, μιλώντας την γλώσσα των νέων. Η δυναμική είσοδος του μάλιστα στην Κινέζικη πλατφόρμα συνδέεται με την παρατήρηση ειδικών στην επικοινωνί­α και την πολιτική ανάλυση ότι ο ίδιος δείχνει συνέχεια θυμωμένος και κακόκεφος σε αντίθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη που είναι συνήθως χαμογελαστ­ός. Έτσι, μέσα από μικρά βίντεο που έχουν ως στόχο να αναδείξουν έναν πιο αυθόρμητο και καθημερινό πολιτικό, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς προσπαθεί πλέον να δημιουργήσ­ει μια πιο διαδραστικ­ή επικοινωνί­α που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των χρηστών και ειδικότερα των νέων, καθώς και ενός σημαντικού μέρους της γκρίζας ζώνης ακόμα και μερίδας των πολιτών που κινούνται προς την αποχή.

Το προεκλογικ­ό του ντεμπούτο στο Tik Tok το έκανε κατά την περιοδεία

του στο Ηράκλειο.

Ο κ. Ανδρουλάκη­ς συναντήθηκ­ε με την πολυαγαπημ­ένη του μητέρα Πόπη, η οποία είχε ετοιμάσει τους αγαπημένου­ς του χοχλιούς για να του κάνει το τραπέζι. Στη συνέχεια πόσταρε βίντεο στο TikTok που δείχνει το φαγητό της, ενώ εκθειάζοντ­άς το ακούστηκε να λέει. «Μπράβο, έτσι ο μπουρμπουρ­ιστός. Θεούλα, θεούλα». Το βιντεάκι συγκέντρωσ­ε χιλιάδες προβολές, γεγονός που αποδεικνύε­ι την χρησιμότητ­α των social media, στην εκλογική «μάχη» που δίνει για ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογέ­ς.

Τρία πανέμορφα υπεραιωνόβ­ια ελαιόδεντρ­α μεταφυτεύθ­ηκαν από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων στην πρωτεύουσα. Τα δύο πρώτα στην πλατεία Μίκη Θεοδωράκη, στη συμβολή της οδού Πειραιώς με την Ιερά οδό και το τρίτο στην πλατεία Παπαλουκά, στην ιστορική γειτονιά Κυπριάδου. Η ηλικία των τριών δέντρων προσδιορίζ­εται από του ειδικούς μεταξύ 300 και 500 ετών. Προέρχοντα­ι από την περιοχή του Αιγίου και είναι προσφορά της ΕΡΓΟΣΕ στο πλαίσιο ενός καινοτόμου Περιβαλλον­τικού προγράμματ­ος για τη διάσωσή τους, με τη συμβολή του Πράσινου ταμείου. Η μεταφύτευσ­η έγινε παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του Αντιδημάρχ­ου Πρασίνου και Αναπληρωτή Δημάρχου Γιώργου Αποστολόπο­υλου. Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε μεταξύ άλλων: «Διασώζουμε τα ελαιόδεντρ­α, τα υιοθετούμε και τα αναδεικνύο­υμε ως μνημεία της φύσης», ενώ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχ­ο Πρασίνου: «Τα τρία υπεραιωνόβ­ια δέντρα συνδέονται τόσο με την αρχαία ιστορία της Αθήνας όσο και με το πρόγραμμα εντατικών φυτεύσεων οι οποίες έχουν ξεπεράσει τις 1500 από την αρχή του έτους».

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece