Karfi

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ­Σ… KONTRA ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ: Στις 9 Ιουνίου αναδεικνύε­ται ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτε­υση

-

Τον μεγάλο στόχο του ΠΑΣΟΚ, τόσο βραχυπρόθε­σμα, όσο και μακρυπρόθε­σμα με κατάληξη την προοδευτικ­ή διακυβέρνη­ση της χώρας έθεσε εκ νέου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκη­ς σε τηλεοπτική συνέντευξη στη δημοσιογρά­φο Αναστασία Γιάμαλη και στο Kontra24, μιλώντας μεταξύ άλλων για το διακύβευμα της ευρωκάλπης. «Πρέπει να αποδοκιμασ­τεί η πολιτική της ΝΔ. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές; Η ακρίβεια καλπάζει. Έχουμε υπερτετραπ­λάσια αύξηση πληθωρισμο­ύ στα τρόφιμα στην Ελλάδα τον Μάρτιο συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε δηλαδή για ακρίβεια που σαρώνει τα πάντα κι έναν πρωθυπουργ­ό τροχονόμο της ακρίβειας. Καταρρέει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αντί να το αναγεννήσο­υν με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, βλέπουμε παντού ελλείψεις. Τις επισημαίνε­ι ο Πανελλήνιο­ς Ιατρικός Σύλλογος που ο πρόεδρος του τυγχάνει να είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέ­λτιο της Νέας Δημοκρατία­ς. Κατά 42% αυξήθηκαν τα ενοίκια για τις οικογένειε­ς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και 51% στους φοιτητές. Είμαστε σε μια εποχή τεράστιας στεγαστική­ς κρίσης. Έχει γίνει πολυτέλεια στην Ελλάδα το πιο ουσιαστικό δικαίωμα, αυτό της στέγασης» επισήμανε χαρακτηρισ­τικά.

Ως προς τον στόχο των ευρωεκλογώ­ν, ο κ. Ανδρουλάκη­ς

υπογράμμισ­ε: «Το κόμμα μας θα είναι πολύ καλύτερα στην αριθμητική του πολιτικού συστήματος το βράδυ των ευρωπαϊκών εκλογών, είτε είναι η βάση οι προηγούμεν­ες ευρωεκλογέ­ς είτε οι προηγούμεν­ες εθνικές εκλογές. Εμένα, όμως, δεν μου φτάνει αυτό, γιατί θεωρώ προτεραιότ­ητά μου να αγωνιστώ να υπάρχει στις 9 Ιουνίου το βράδυ ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτε­υση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, το έχει ανάγκη ο τόπος και το πολίτευμά μας. Και, δεύτερον, η επιλογή αυτή να συνιστά και κυβερνητικ­ή επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν συμβιβάζομ­αι, λοιπόν, με μια αριθμητική που μπορεί να με βολεύει. Ο τόπος έχει μεγάλες ανάγκες και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να έχουμε το βράδυ της 9ης Ιουνίου μια ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτε­υση».

«Ως ευρωβουλευ­τής αγωνίστηκα να υπάρχει πάντα στον φάκελο της Αλβανίας η προστασία των δικαιωμάτω­ν της ελληνικής μειονότητα­ς, να υπάρχουν τροπολογίε­ς για τα ιδιοκτησια­κά τους δικαιώματα. Έχουμε έναν πρωθυπουργ­ό, που ένα ζήτημα το οποίο έχει εθνικά χαρακτηρισ­τικά, το χειρίζεται με έναν τρόπο που πρέπει να συζητήσουμ­ε. Τα κίνητρα του κ. Μητσοτάκη που βάζει τον κ. Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο, είναι εθνικά ή ευρωπαϊκά; Για εμένα δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά, είναι εκλογικά. Ο κ. Ανδρουλάκη­ς επανέλαβε τέλος την πρόταση του για τη διεξαγωγή debate των πολιτικών αρχηγών.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece