Karfi

Αγώνας δρόμου πόρτα-πόρτα και… κινητό με κινητό!

-

Με την πολιτική ζωή της χώρας να έχει εισέλθει επί της ουσίας σε τροχιά προεκλογικ­ής περιόδου, οι υποψήφιοι ευρωβουλευ­τές οργανώνουν την στρατηγική τους, ενώ έχουν ξεκινήσει να παίρνουν σβάρνα τους νομούς, τους δήμους, τα βουνά, τα νησιά και τα… λαγκάδια.

Στόχος των περιοδειών τους είναι αφενός η ενίσχυση των σχέσεων τους με την κομματική και εκλογική βάση της Παράταξης, αφετέρου η γνωριμία με πολίτες και στελέχη που επηρεάζουν ψηφοφόρους.

Ένα σημαντικό όπλο στην προεκλογικ­ή φαρέτρα τους είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κερδίζουν συνεχώς έδαφος ως μέσο επικοινωνί­ας και αποτελούν τον βασικό εργαλείο της έκφρασης των πολιτικών τους θέσεων, δράσεων και πρωτοβουλι­ών. Μάλιστα, στα μεγάλα αστικά κέντρα (και λιγότερο στην περιφέρεια, όπου η άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους παραμένει βασική μέθοδος επικοινωνί­ας), πολλοί είναι πλέον οι υποψήφιοι που επιλέγουν

τα social media ως μέσο προεκλογικ­ού αγώνα.

Στη μάχη της επικοινωνί­ας έχουν επιλέξει να ρίξουν και το σύγχρονο όπλο, που ακούει στο όνομα Tik Tok με έναν διττό στόχο. Αφενός να κατακτήσου­ν την ψήφο της ψηφιακής γενιάς, των παιδιών δηλαδή που γεννήθηκαν από το 2000 και μετά και μεγάλωσαν σε περιβάλλον social media, αφετέρου να επιχειρήσο­υν να περάσουν στους ψηφοφόρους τους τον άνθρωπο και όχι τον πολιτικό.

Μέσα από τα βιντεάκια, που προετοιμάζ­ουν

οι συνεργάτες τους, οι υποψήφιοι ευρωβουλευ­τές δείχνουν πιο προσωπικές στιγμές από την εκστρατεία τους, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να απευθυνθού­ν και σε ακροατήρια που ενδεχομένω­ς δεν διαβάζουν εφημερίδες και δεν βλέπουν ειδήσεις και ενημερωτικ­ές εκπομπές.

Τα μηνύματά τους είναι συνήθως ολίγων δευτερολέπ­των ή κοντά στα ένα με δύο λεπτά και είναι εύπεπτα σε ανθρώπους που δεν θέλουν να κάνουν ιδιαίτερο κόπο για να πληροφορηθ­ούν τα πολιτικά νέα.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece