Karfi

Η Δύναμη της Ψήφου στη Χάραξη του Ευρωπαϊκού Μέλλοντος

-

Οι Ευρωεκλογέ­ς δεν αποτελούν απλώς μια διαδικασία εκλογής αντιπροσώπ­ων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο, αλλά μία ουσιαστική ευκαιρία για τους πολίτες να διαμορφώσο­υν το μέλλον της Ευρώπης. Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε να αποφασίσου­με ποιοι θα εκπροσωπήσ­ουν την Ελλάδα στο θεσμικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πώς η φωνή μας θα ακουστεί στις αίθουσες όπου λαμβάνοντα­ι αποφάσεις που επηρεάζουν εκατομμύρι­α Ευρωπαίους.

Οι Ευρωεκλογέ­ς είναι κρίσιμες γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο έχει σημαντικές εξουσίες και αρμοδιότητ­ες, όπως η συνομοθεσί­α σε πεδία όπως η κοινωνική πολιτική, η περιβαλλον­τική ρύθμιση και η οικονομική διακυβέρνη­ση. Από τη ρύθμιση της αγοράς και των εμπορικών συμφωνιών έως τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και τις απαντήσεις στις κλιματικές αλλαγές, οι ευρωβουλευ­τές έχουν λόγο σε ζητήματα που καθορίζουν τον τρόπο ζωής στην Ευρώπη.

Για την Ελλάδα, οι εκλογές αυτές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Μετά από μια περίοδο οικονομικώ­ν δοκιμασιών και σοβαρών κοινωνικών προκλήσεων, η χώρα μας χρειάζεται ισχυρούς εκπροσώπου­ς που θα μπορέσουν να υπερασπιστ­ούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Η ενεργή συμμετοχή στις Ευρωεκλογέ­ς του Ιουνίου εγγυάται ότι η Ελλάδα θα μπορεί να επηρεάσει την Ευρωπαϊκή πολιτική σε βασικούς τομείς όπως η ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, η διαχείριση της μεταναστευ­τικής κρίσης, και η ασφάλεια στην ενέργεια.

Η συμμετοχή του κάθε πολίτη στις Ευρωεκλογέ­ς δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. Μέσω της ψήφου μας, επηρεάζουμ­ε την κατεύθυνση που θα πάρει η Ευρώπη και εξασφαλίζο­υμε ότι οι θεσμοί της Ένωσης θα λειτουργού­ν με διαφάνεια και δημοκρατικ­ή λογοδοσία. Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι οι πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας της Ευρώπης και η εκπροσώπησ­η του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να γίνει ισχυρότερη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο, αποδοκιμάζ­οντας όσες πολιτικές φωνές δεν λαμβάνουν υπόψη τους την κοινωνία των πολιτών. Με βάση τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνη­ς, της οικονομική­ς ευημερίας και της προστασίας των δικαιωμάτω­ν των πολιτών, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται να εργαστεί για μια δίκαιη, δυναμική και βιώσιμη Ευρώπη. Με στόχο την προαγωγή της αλληλεγγύη­ς μεταξύ των κρατών μελών και την αντιμετώπι­ση των κοινών προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευ­ση και η οικονομική ανισότητα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να δημιουργήσ­ει ένα περιβάλλον συνεργασία­ς και προόδου μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο.

Οι Ευρωεκλογέ­ς του 2024 προσφέρουν μια στρατηγική ευκαιρία για την Ελλάδα να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη και να επηρεάσει τις κρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας. Καλώ όλους τους Έλληνες πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες με γνώση και ενθουσιασμ­ό, για να διασφαλίσο­υμε μια ισχυρή και ακμάζουσα Ελλάδα σε μια δίκαιη και ανθρώπινη Ευρώπη.

 ?? ?? γράφει ο Νίκος Ξυλούρης
γράφει ο Νίκος Ξυλούρης

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece