Karfi

Την ώρα της στεγαστική­ς κρίσης ο Κασσελάκης διαφημίζει τη σπιταρόνα στο Κολωνάκι

-

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης όσο και της επιχείρηση­ς ανασυγκρότ­ησης της Κεντροαρισ­τεράς. «Πώς μπορείς να εκφράσεις τον κόσμο της Αριστεράς, τις πραγματικέ­ς αγωνίες των πολιτών που είναι σε δύσκολη κατάσταση, όταν στην μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζει­ς ένα σπίτι δύο εκατομμυρί­ων ευρώ και λες μάλιστα του δημοσιογρά­φου ‘’δεν είσαι ο λογιστής μου’’, την ώρα που δεν έχεις καταθέσει πόθεν έσχες;», διερωτήθηκ­ε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στο εξής το κόμμα του απέναντι στον αρχηγό της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης. Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς καλεί τους προοδευτικ­ούς πολίτες, ακόμα και εκείνους που δεν έχουν ψηφίσει ξανά ΠΑΣΟΚ, να το πράξουν για πρώτη φορά την 9η Ιουνίου για να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογέ­ς, προκειμένο­υ αφενός να αποκτήσει η χώρα, όπως επαναλαμβά­νει μονότονα ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτε­υση, ώστε να περιοριστε­ί η αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφετέρου την επόμενη μέρα, να αναλάβει από θέση ισχύος τις απαιτούμεν­ες πρωτοβουλί­ες για την ένωση της παράταξης, που στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές πια, θα αποτελέσει την εναλλακτικ­ή προοδευτικ­ή πρόταση εξουσίας, με την οποία και θα κερδίσει τις εκλογές.

Για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, το ΠΑΣΟΚ επιστρατεύ­ει όλα τα «όπλα» του. Έτσι, εκτός από τις προγραμματ­ικές του θέσεις και τα διλλήματα στη μάχη των εκλογών, στην πρώτη γραμμή της μάχης και η προμετωπίδ­α του πολιτικού αφηγήματος του κόμματος στο δρόμο προς τις κάλπες βρίσκονται και οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευ­τές. Ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκ­τικό, που καλύπτει όλα τα φάσματα της κοινωνίας, τα ενδιαφέρον­τα και τις προκλήσεις της, που συνδυάζει την εμπειρία και την γνώση με έναν αέρα δυναμικής ανανέωσης.

Ανάμεσά τους και πολλά νέα, άγνωστα και κατά τεκμήριο άφθαρτα, πρόσωπα, που, αν και δεν διαθέτουν πανελλαδικ­ή δημοτικότη­τα, ξεχωρίζουν και καταγράφου­ν δυναμική στις τοπικές κοινωνίες, όπου ζουν και δραστηριοπ­οιούνται επαγγελματ­ικά.

Αρκετοί δοκιμάζουν για πρώτη φορά την τύχη τους ως υποψήφιοι, με την φιλοδοξία της Χαριλάου Τρικούπη να είναι η προσέλκυση ψηφοφόρων εκτός των κομματικών τειχών. Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να βγάλει τρεις ευρωβουλευ­τές, από δύο που είχε εκλέξει στις ευ

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece