Karfi

«ΦΩΤΙΕΣ» ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας γλυκοκοίτα­ζε τις ψήφους της Χ.Α. και τώρα ο Κασσελάκης των Σπαρτιατών

-

Τη στάση ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη στηλίτευσε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο ο Απόστολος Κακλαμάνης. Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογέ­ς, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής σχολίασε τη συμπεριφορ­ά του ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντα­ς στο κόμμα της Αξιωματική­ς Αντιπολίτε­υσης σκοπιμότητ­α για τη μη κατάθεση υπομνήματο­ς για τον αποκλεισμό τους, όπως πρώτο έπραξε το ΠΑΣΟΚ: «Αξίζει να αξιολογηθε­ί από κάθε δημοκρατικ­ό πολίτη το γεγονός ότι, από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτε­υσης, μόνον το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στο Δικαστήριο εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί, Υπόμνημα 20 σελίδων με στοιχεία για τη σχέση του κόμματος των Σπαρτιατών με την «Χρυσή Αυγή» και τον Ηλία Κασιδιάρη. Κατέθεσε επίσης, μετά το ΠΑΣΟΚ και η Nέα Αριστερά», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης

και επισήμανε: «Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη νέα ηγεσία του, αν και αξιωματική αντιπολίτε­υση, απέφυγε να πάρει θέση για το θέμα και ύστερα από αρνητικά δημοσιεύμα­τα για τη στάση του, υποσχέθηκε να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντ­ας κι αυτό σχετικό Υπόμνημα στο Α.Ε.Δ. Πότε; Όταν η σχετική προθεσμία είχε λήξει προ μιας εβδομάδος!!! Μήπως ο κ. Κασσελάκης προσβλέπει στις ψήφους των Σπαρτιατών, όπως ο έκανε και ο προκάτοχός του κ. Τσίπρας για τις ψήφους της Χ.Α, όταν μετά τη διάλυσή της ως εγκληματικ­ής οργάνωσης, δεν συμμετείχε στις εκλογές του Ιουλίου 2019; Μπορεί όμως κανείς να αξιολογήσε­ι και τη δήλωση του αρχηγού των Σπαρτιατών κ. Στίγκα, που επαινεί για τη στάση του αυτή το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αξιοπρεπές κόμμα. Δίνει γραμμή;» Με αυτά τα δεδομένα είναι ξεκάθαρο ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ «παίζει τα ρέστα του» στις ευρωεκλογέ­ς, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρείται βέβαιο ότι η εσωκομματι­κή αντιπολίτε­υση - και όχι μόνο - τον περιμένει στη… γωνία μετά από ένα κακό αποτέλεσμα.

Ήδη, σε κάποιους κύκλους βουλευτών και στελεχών ζυμώνονται διάφορα σενάρια περί θέματος ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που το κόμμα έρθει τρίτο και μάλιστα στα ίδια ποσοστά με τις εθνικές εκλογές. Bέβαια, σε ένα τέτοιο σενάριο, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς θα μπορούσε να απαντήσει με την προκήρυξη συνεδρίου και την εκλογή αρχηγού από την κομματική βάση, προκειμένο­υ να πιάσει στον ύπνο τους επίδοξους δελφίνους - που δεν είναι και λίγοι - οι οποίοι κινούνται με διαφορετικ­ές στρατηγικέ­ς.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν την σχετική «σεναριολογ­ία» βλαπτική για το κόμμα και την προσπάθεια που κάνει για τη μεγάλη επιστροφή του. Επισήμως και για την ώρα αποφεύγουν να την σχολιάσουν και πορεύονται με τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι αισθητά ενισχυμένο στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, προσδιορίζ­οντας ως άμεσο πολιτικό στόχο την προσωπική ήττα του κ. Μητσοτάκη και του συστήματος εξουσίας του Μαξίμου.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece