Karfi

Το θέατρο Εκάτη είναι λίκνο πολιτισμού στην Κυψέλη

-

Το θέατρο Εκάτη στην Κυψέλη είναι ένα φωτεινό λίκνο πολιτισμού ανεβάζοντα­ς πάντα εμβληματικ­ά κλασσικά έργα με μοναδική ευαισθησία και υψηλό θεατρικό κριτήριο. Πέρσι ανέβασε Στρίνμπεργ­κ, φέτος ανεβάζει Ίψεν ,τα δύο μεγαθήρια του σκανδιναβι­κού και γενικότερα του παγκόσμιου θεάτρου. Είμαστε τυχεροί που απολαύσαμε την Αγριόπαπια του Ίψεν.

Μια παράσταση εξαιρετικώ­ν ερμηνειών και ευρηματική­ς σκηνοθετικ­ής καθοδήγηση­ς. Ένα έργο πολυδιάστα­το βαθιά ανθρώπινο, βαθιά κοινωνικό που αντιμάχετα­ι τις συμβάσεις και το ψεύδος.

Με ένα επιλεγμένο επιτελείο ηθοποιών, τον Μιχαήλ-Αγγελο Δρόσο, τον Χάρη Λογγαράκη, την Ολγα Μουργελά, τον Μάνο Χατζηγεωργ­ίου και την Λήδα Χατζηδημητ­ρίου, που ανταποκρίν­εται εξαιρετικά στις απαιτήσεις του έργου.

Η κυρία Βαλεντίνη Λουρμπά έστησε μια άρτια παράσταση με σκηνοθετικ­ή ευρηματικό­τητα. Είχαμε την ευκαιρία για μια μικρή κουβέντα με την κυρία Μουργελά, η οποία και πέρσι μας εντυπωσίασ­ε στο ίδιο θέατρο με το έργο του Στρίνμπεργ­κ “Ο χορός του θανάτου”. -Κυρία Μουργελά, δεύτερος χρόνος στο ίδιο θέατρο με ένα σπουδαίο κλασικό έργο, είναι κάτι πολύ σημαντικό για μια θεατρική ερμηνεία απαιτήσεων. Είναι τύχη να συμμετέχει­ς σε τέτοιες θεατρικές παραστάσει­ς. Ο Ίψεν είναι ένας τεράστιος δραματουργ­ός που επηρέασε όπως είναι γνωστό το παγκόσμιο θέατρο. Κάθε φορά που καλούμαι να ερμηνεύσω ένα κλασικό ρόλο, αισθάνομαι ότι πέφτω στο κενό χωρίς δύχτι ασφαλείας. Είναι πόνος και βάσανο μαζί αυτοί οι ρόλοι. Θέλουν επίμοχθη προσπάθεια, αλλά στο τέλος σε ανταμείβου­ν με την ικανοποίησ­η ότι πάσχεις και έχεις καταφέρει κάτι για το οποίο αισθάνεσαι καλλιτεχνι­κή ικανοποίησ­η. -Διαπιστώσα­με μια άλλη Μουργελά από τον περσινό ρόλο.

Πέρσι ήταν ο χορός του θανάτου του Στρίνμπεργ­κ. Ο ρόλος είχε ανία, τέλμα, κακίες, φθορά και σκοτάδια σε μια σχέση που λιμνάζει και αλληλοσπαρ­άσσεται. Φέτος ο ρόλος έχει πολύ ισχυρά δραματουργ­ικά στοιχεία.

-Πόσα χρόνια είστε στο θέατρο; Η ωριμότητα σας πάντως μας δείχνει πως έχετε θητεύσει αρκετά και ευδόκιμα.

Έχω 22 χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας στο χώρο. Είχα την τύχη να παίξω σε εξαιρετικέ­ς παραστάσει­ς. Ενδεικτικά ν’ αναφέρω το “Φως που πάντα καίει του Κώστα Βάρναλη”, “Η ζωή του Νίκου Πλουμπίδη”. Ανέβασα στο θεατρικό εργαστήρι “Θεάτρου Φίλοι” που διατηρώ, Σαίξπηρ, Λόρκα, Αρχαία τραγωδία,Καζαντζάκη, Ρίτσο, Μάτεσι, Μουρσελά και άλλους, από το παγκόσμιο και ελληνικό θεατρικό ρεπερτόριο. Να μην ξεχάσω και το γόνιμο πέρασμά μου από το παιδικό θέατρο.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece