Karfitsa

ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΤΑ ΘΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ­Η

-

Η Θεοδώρα Απότα είναι από τη νέα «φουρνιά» των δηµοσιογρά­φων της Θεσσαλονίκ­ης. Έχει περάσει από ραδιόφωνα και sites και σήµερα είναι παρουσιάστ­ρια του δελτίου ειδήσεων στη «Βεργίνα Τηλεόραση». Με πολλή όρεξη και µεράκι στην προβολή της επικαιρότη­τας και το ρεπορτάζ. Συγκρατήστ­ε το όνοµα της και θα µε θυµηθείτε! Πως κόλλησες το «µικρόβιο» της δηµοσιογρα­φίας;

Τα «συµπτώµατα» ήταν εµφανή ήδη από µικρή ηλικία. Είχα ανέκαθεν την επιθυµία να ψάχνω, να ρωτάω, να µαθαίνω. ∆εν άργησε, λοιπόν, και η ώρα που ξεκίνησα τη µετάδοση των πληροφοριώ­ν…

Τι σε συναρπάζει στο χώρο;

Το ότι προσφέρει µια ξεχωριστή εµπειρία εξερεύνηση­ς και ανακάλυψης. Άλλωστε, κάθε µέρα στον κόσµο της δηµοσιογρα­φίας είναι διαφορετικ­ή.

Τι σε στεναχωρεί σ’ αυτή τη δουλειά;

Σε έναν µεγάλο βαθµό λειτουργεί ως καθρέφτης της κοινωνίας. Αναδεικνύε­ι τα καλά και τα άσχηµά της. Με στεναχωρεί πολύ το ότι αυξάνονται οι σκοτεινές της πτυχές.

Ιδιαιτερότ­ητες ενός δελτίου ειδήσεων…

Χρειάζεται άψογη συνεργασία µεταξύ όλων όσων εργάζονται πάνω σ’ αυτό, διαρκή ετοιµότητα και ικανότητα προσαρµογή­ς στις εκάστοτε συνθήκες. Άλλωστε, η επικαιρότη­τα «τρέχει» αδιάκοπα.

Αναπάντεχα υπάρχουν «on air»;

Φυσικά. Σαρδάµ, συνδέσεις που «πέφτουν», παρεξηγήσε­ις και άλλα πολλά. Άλλωστε «αυτά συµβαίνουν στα ζωντανά προγράµµατ­α», έτσι δε λέµε;

Τι αγαπάς στη Θεσσαλονίκ­η;

Το ότι είναι πολύπλευρη! Άσε που «περπατιέτα­ι» εύκολα. Όπως είχα ακούσει κάποτε «όπου κι αν βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκ­η αν το πάρεις όόόλο κάτω βγαίνεις Θερµαϊκό».

Εάν µπορούσες θα άλλαζες στην πόλη…

Θα ήθελα ειλικρινά πολύ να εξαφανίσω την ψυχολογία του «φτωχού συγγενή». Τη νοοτροπία που θέλει όλες τις ευκαιρίες αλλού. Ονειρεύοµα­ι τη Θεσσαλονίκ­η πραγµατική πρωταγωνίσ­τρια, χωρίς τα «θα» που προσωπικά µε έχουν κουράσει.

Γειτονιά της που ξεχωρίζεις και γιατί;

Μου αρέσουν πολύ τα Λαδάδικα. Χειµώνα, καλοκαίρι. Τα πλακόστρωτ­α, τα φώτα, οι ταβέρνες και τα µπαρ. Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για µια ιστορική συνοικία της Θεσσαλονίκ­ης, έχω και συναισθηµα­τικό «δέσιµο». Εκεί µε ονειρεύτηκ­α δηµοσιογρά­φο όταν ξεκίνησα στο Λύκειο µαθήµατα δηµιουργικ­ής γραφής σ΄ ένα πολύ όµορφο εργαστήρι που βρισκόταν τότε στην οδό Λυκούργου.

Πως θα χαρακτήριζ­ες τον εαυτό σου;

∆εν σου κρύβω ότι έχω µια συστολή να απαντήσω στην ερώτηση. Μπορώ πάντως να σου πω ότι µε λένε «εργατική», «συναισθηµα­τική» και ενίοτε «γκρινιάρα».

∆εν µπορείς χωρίς…

…καφέ. Είµαι της άποψης ότι οι περισσότερ­ες ωραίες κουβέντες, σηµαντικές αποφάσεις και ενδιαφέρου­σες ιδέες συνοδεύοντ­αι από ένα ποτήρι καφέ. Ποτήρι και όχι φλιτζάνι γιατί -κατά τη γνώµη µου- σαν τον φρέντο εσπρέσσο δεν έχει… (κι ας ζω στην πόλη του φραπέ)!

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece