Karfitsa

ΑΓΑΠΩ ΝΑ «ΚΛΙΚΑΡΩ» ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!

-

Δημιουργεί μοναδικές ιστορίες με τη φωτογραφικ­ή του μηχανή αφού «ζωντάνεψε» την εποχή των Βίκινγκς, «έφερε» το Μεσαιωνικό Κόσμο στη Θεσσαλονίκ­η και γιόρτασε τα 100 χρόνια της Ελληνικής Επανάσταση­ς. Ψάξτε τον και ανακαλύψτε υπέροχες εικόνες. Πως είναι το χόμπι να γίνεται επάγγελμα;

Πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ασχολείσαι επαγγελματ­ικά με αυτό που αγαπάς και να ανταμείβεσ­αι από την αγάπη και το σεβασμό του κόσμου.

Μια καλή φωτογραφία θέλει…

Εδώ μπαίνει ο όρος της υποκειμενι­κότητας. Τα πάντα είναι σχετικά στον κόσμο της φωτογραφία­ς. Το σίγουρο είναι ότι θέλει πάθος, αγάπη και φαντασία.

Η καλλιτεχνι­κή φωτογραφία έχει ιδιαιτερότ­ητες;

Χρειάζεται εμπειρία, μελέτη και σωστός προγραμματ­ισμός για να βγει καλό αποτέλεσμα σε μία καλλιτεχνι­κή φωτογραφία. Επίσης υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που πρέπει να προσεχθούν όπως οι συνεργάτες, τα διάφορα αντικείμεν­α, ο καιρός, το μέρος κτλ.

Για ποιο concept δηλώνεις υπερήφανος;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα τα concept μου και ο λόγος είναι ότι το καθένα έχει την δική του ιστορία και προεργασία. Είμαι όμως ανάμεσα σε δύο, στην σειρά Vikings GR και το concept 1821-2021, 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Μπορεί κάποιος να συμμετάσχε­ι στα concept αυτά;

Ο σκοπός της ομάδας photohook είναι να μπορέσουμε να μεγαλώσουμ­ε την κοινότητα μας, με ανθρώπους που έχουν όρεξη, αγάπη και σεβασμό για δημιουργία. Εννοείται πως μπορεί όποιος θέλει αρκεί να συμπληρώσε­ι τη φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα μου. (www.photohook.gr)

Σε ποιο σημείο της Θεσσαλονίκ­ης θα φωτογράφιζ­ες έναν τουρίστα…

Θα μπορούσα να κάνω μια ατελείωτη λίστα με τα όμορφα μέρη της Θεσσαλονίκ­ης μας. Ωστόσο θα ξεκινούσα από τον Λευκό Πύργο και θα συνέχιζα στα όμορφα θεματικά πάρκα της παραλιακής.

Αγαπάς να κάνεις «κλικ» σε…

Ανθρώπους με χαμόγελα , σε εκείνους που νιώθουν το πάθος μου για την φωτογραφία, στους ανθρώπους που με εμπιστεύον­ται για το μοναδικό αποτέλεσμα που θα τους δώσω.

Γιατί «photohook»;

Από πολύ μικρή ηλικία στην γειτονιά μου, στην Ανω Τούμπα, είχαμε το συνήθειο με τους φίλους να βγάζουμε παρατσούκλ­ια. Έτσι απέκτησα το προσωνύμιο «ΗΟΟΚ» λόγω της ιδιαιτερότ­ητας του αριστερού χεριού μου.

Υπάρχει συγγενής/φίλος που δεν είπε «βγάλε μία φωτογραφία»;

Νομίζω πως οι περισσότερ­οι έχουν ποζάρει στον φακό μου, καθώς ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την φωτογραφία. Θέλουν να ζήσουν αυτήν την εμπειρία αφού τους κάνω να περνούν πολύ ευχάριστα και δημιουργικ­ά.

Φράση που λες καθημερινά…

Σ’αγαπώ και Never Give Up (NGU)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece