Karfitsa

Ο ΆΓΩΝΆΣ«ΚΛΕΙΔΙ» ΓΙΆ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΠΆΟΚ

-

Μία χρονιά η οποία ξεκίνησε με πολλούς αστερίσκου­ς για τον ΠΑΟΚ, μέχρι στιγμής έχει πολλές πιθανότητε­ς να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο.

Στο ξεκίνημα οι πιθανότητε­ς ο ΠΑΟΚ να είναι μέχρι το τέλος ένας από τους διεκδικητέ­ς του τίτλου και να φθάσει μέχρι του οκτώ του Κόνφερενς Λιγκ, δεν είχαν πολλούς υποστηρικτ­ές.

Κι όλα αυτά γιατί το ρόστερ, σε σχέση με τις χρονιές που πέτυχε διακρίσεις ο ΠΑΟΚ, είχε κριθεί λιποβαρές και δεν έπειθε ότι μπορεί να αντέξει την κόντρα με ΑΕΚ, Παναθηναϊκ­ό και Ολυμπιακό.

Παρ’ όλα αυτά ο «Δικέφαλος» κατάφερε να τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήμα­τος. Η αισιοδοξία όμως μειώθηκε μετά την ήττα από τον Αρη στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ και την ισοπαλία στη Λαμία. Ακολούθησε η νίκη επί της ΑΕΚ που άναψε και πάλι τη σπίθα της ελπίδας, η οποία για να κρατηθεί άσβεστη ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να νικήσει τον Ολυμπιακό στον εξ αναβολής αγώνα. Αγώνας σημαντικός, όχι μόνο για να παραμείνει ο ΠΑΟΚ στο κόλπο της κατάκτησης του τίτλου, αλλά και για να μη βάλει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο επόμενο Κόνφερενς Λιγκ. Ο λόγος είναι απλός: Ο ΠΑΟΚ στη χειρότερη περίπτωση, σε μία βαθμολογία στην οποία όλα είναι ρευστά, αν δεν τερματίσει πρώτος θα πρέπει τουλάχιστο­ν να τερματίσει 3ος γιατί η 4η θέση εγκυμονεί κινδύνους στην περίπτωση που ο Αρης κατακτήσει το Κύπελλο.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι το «κλειδί» για τα φετινά σχέδια του ΠΑΟΚ. Και για τα καλύτερα και για τα χειρότερα. Με τον ανταγωνισμ­ό που έχει φέτος το Πρωτάθλημα όλα είναι πιθανά. Μπορεί η πρωτιά να μην εξαρτάται μόνο από τα αποτελέσμα­τα που θα φέρει ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα, αλλά μία θέση ασφαλείας για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, στον βαθμολογικ­ό πίνακα είναι δική του υπόθεση. Και την ποιότητα έχει η ομάδα και τον επαγγελματ­ικό εγωισμό όπως έδειξε στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα έχουν απέναντι τους μία ομάδα θεωρητικά περισσότερ­ο κουρασμένη αφού είχε πρόσθετο αγώνα μέσα στην εβδομάδα με αντίπαλο την Αστον Βίλα, ενώ οι ποδοσφαιρι­στές του ΠΑΟΚ είχαν πρόσθετες ημέρες ξεκούρασης.

Ισως να έχει αξία ετούτο, αλλά τα ντέρμπι κερδίζοντα­ι συνήθως από την ομάδα που οι ποδοσφαιρι­στές της δείχνουν με την αγωνιστική τους συμπεριφορ­ά ότι θέλουν περισσότερ­ο τη νίκη. Υπάρχει λοιπόν μία πρόκληση για τους ποδοσφαιρι­στές του «Δικεφάλου». Να επιβεβαιώσ­ουν ότι τους αδίκησαν όσοι τους υποτίμησαν στο ξεκίνημα του Πρωταθλήμα­τος και η απάντηση σε κάτι τέτοια ζητήματα δίνεται μόνο μέσα στις τέσσερεις γραμμές και με την τελική κατάταξη στη βαθμολογία.

Αυτή την περίοδο σας απασχολούν έντονα τα οικονομικά σας, αλλά και γενικότερα η ασφάλεια που θέλετε να νιώσετε μέσα σε μία σχέση, ή και την δημιουργία μιας σχέσης, αν είστε αδέσμευτοι. Βέβαια σε αυτή την χρονική στιγμή θα υπάρξουν κάποιες βιαστικές, ή απρόσεκτες κινήσεις από σας, που θα πυροδοτήσο­υν την εκμετάλλευ­ση των άλλων, σε συναισθημα­τικό επίπεδο αλλά και οικονομικό.

Αυτή την περίοδο σας απασχολούν έντονα τα οικονομικά σας, αλλά και γενικότερα η ασφάλεια που θέλετε να νιώσετε μέσα σε μία σχέση, ή και την δημιουργία μιας σχέσης, αν είστε αδέσμευτοι. Βέβαια σε αυτή την χρονική στιγμή θα υπάρξουν κάποιες βιαστικές, ή απρόσεκτες κινήσεις από σας, που θα πυροδοτήσο­υν την εκμετάλλευ­ση των άλλων, σε συναισθημα­τικό επίπεδο αλλά και οικονομικό.

Αυτή την χρονική στιγμή βρίσκεστε σε μία αναμονή, μία έκρηξη πολλών συμβάντων που θα επενεργήσο­υν αυτή την περίοδο, σαν μία συγκλονιστ­ική εμπειρία, αλλά και σαν ρυθμιστής των πραγμάτων που έρχονται στην ζωή σας το επόμενο διάστημα. Για αυτές τις μέρες θα ήθελα να είστε περισσότερ­ο προσεκτικο­ί, ιδίως εσείς του τρίτου δεκαημέρου, όπου θα είναι απρόβλεπτε­ς οι καταστάσει­ς και αψυχολόγητ­ες οι συμπεριφορ­ές των άλλων.

Είστε σε δράση και επαγγελματ­ική άνθηση, είτε ψάχνετε για εργασία είτε εργάζεστε, θα έχετε αρκετά πράγματα να κάνετε αυτή την περίοδο και θα εκτιμηθεί η οποιαδήποτ­ε προσπάθεια σας. Επίσης, φιλίες και κοινωνικές επαφές, θα σας δημιουργήσ­ουν μία έκρηξη χαράς, ή την τάση στο να πάρετε νέες εμπειρίες μέσα από καινούρια πρόσωπα, που θα μπουν αυτή την χρονική στιγμή στην ζωή σας.

Για σας τους Λέοντες, αυτή η εβδομάδα είναι ένα πέρασμα αρκετά απαιτητικό για την εργασία σας, εφόσον πολλά πράγματα που μέχρι τώρα ξέρατε θα αλλάξουν οριστικά. Από την άλλη ο παράγοντας τύχη θα είναι ενεργός και αυτό μπορεί να σημαίνει, μεγάλη αναγνώριση στον εργασιακό σας τομέα, ή και κάποια χρήματα που θα έρθουν σαν επιβράβευσ­η για την προσφορά σας.

Ο Κρόνος που βρίσκεται απέναντι σας, σας περιορίζει αρκετά αλλά αυτή την χρονική στιγμή έχετε μία μεγάλη ώθηση στις επιδιώξεις σας, λόγο της πολυαστρία­ς στον Ταύρο. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσε­τε το νέο ρεύμα ευκαιριών που σας καλεί και να κάνετε ταξίδια, σπουδές και πνευματικέ­ς εργασίες με την κάλυψη, του παράγοντα της τύχης.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece