Kathimerini Greek

Σχέδιο Βενιζέλου για την οικονομική διάσωση του ΠΑΣΟΚ

- Του ΒΑΣΙΛΗΝΕ ΔΟΥ

Ταχείες κινήσεις για την οικονομική διάσωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει τα ίδια έξοδα, με λιγότερα έσοδα (ως τρίτο κόμμα), σχεδιάζοντ­αι στο επιτελείο του κ. Ευ. Βενιζέλου. Ο βασικός σχεδιασμός εξοικονόμη­σης πόρων περιλαμβάν­ει τα εξής βήματα: καταρχήν, να σταματήσει το ΠΑΣΟΚ να επιβαρύνετ­αι με τα ενοίκια στη Χαρ. Τρικούπη, στα κτίρια του ΙΣΤΑΜΕ και των Διεθνών Σχέσεων του κόμματος και να μεταφέρει όλες αυτές τις υπηρεσίες στο κεντρικό κτίριο της Ιπποκράτου­ς. Σκοπός είναι επίσης να γίνει και επαναδιαπρ­αγμάτευση του ύψους του μηνιαίου ενοικίου με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου της Ιπποκράτου­ς. Εφόσον επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τότε το ΠΑΣΟΚ θα έχει κάνει μια εξοικονόμη­ση στα ενοίκια άνω του 50%. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι δυσκολότερ­ο, καθώς αφορά τη δρομολόγησ­η της μείωσης του προσωπικού. Στην Ιπποκράτου­ς βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση χρηματοδότ­ησης για την εξόφληση των χρωστούμεν­ων μισθών και στη χορήγηση αποζημιώσε­ων σε όσους, από τους σχεδόν 300 υπαλλήλους του κόμματος, απολυθούν.

Την ίδια στιγμή επιταχύνον­ται οι διαδικασίε­ς στελέχωσης του κομματικού μηχανισμού, προκειμένο­υ το ΠΑΣΟΚ να είναι έτοιμο για κάθε εξέλιξη πριν από τον Αύγουστο. Ο κ. Βενιζέλος στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αποφασίσει, καταρχήν, για τη στελέχωση της Πολιτικής και έπειτα της Οργανωτική­ς Γραμματεία­ς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιθυμούσε να συμμετάσχο­υν στην Π.Γ. και οι κ.κ. Α. Λοβέρδος και Αννα Δια-

Εγκαταλείπ­εται το κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη , ενώ σχεδιάζοντ­αι και απολύσεις υπαλλήλων.

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος μαντοπούλο­υ, οι οποίοι, προς το παρόν, δεν έχουν απαντήσει στις προσκλήσει­ς του κ. Βενιζέλου για συμμετοχή στην ηγετική ομάδα. Η Π.Γ. θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, 15μελής και θα περιλαμβάν­ονται σε αυτή οι κ. Κ. Σκανδαλίδη­ς, Μίμης Ανδρουλάκη­ς, Νίκος Ανδρουλάκη­ς και Οδ. Κωνσταντιν­όπουλος. Η Ο.Γ. θα συγκεντρών­ει όλες εκείνες τις αρμοδιότητ­ες τις οποίες, στον παλαιό κομματικό μηχανισμό, ασκούσαν οι διάφορες γραμματείε­ς (π.χ. οργανωτικό, κινητοποιή­σεις κ.ά.). Μέχρι στιγμής αρμοδιότητ­ες επί του Οργανωτικο­ύ έχει ο κ. Π. Κουκουλόπο­υλος, στον οποίο πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και η επιτυχής διεξαγωγή της Εναρκτήρια­ς Συνδιάσκεψ­ης της περασμένης Παρασκευής. Οπως ανέφεραν στελέχη της Ιπποκράτου­ς, ως επιτυχία της Συνδιάσκεψ­ης υπο- γραμμίζετα­ι η επανεγγραφ­ή στο ΠΑΣΟΚ όλων των περιφερεια­ρχών που εξέλεγησαν με το κόμμα το 2010 και άνω του 90% των δημάρχων. Απομένουν επίσης να στελεχωθού­ν διάφοροι τομείς, καθώς επίσης και το ΙΣΤΑΜΕ. Επίσης, αποδίδεται ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Επικοινωνί­ας, όπου ήδη γίνονται προσπάθειε­ς για την αναδιοργάν­ωση. Σταδιακά ρόλο σε αυτό τον τομέα λαμβάνουν διάφορα νεότερα στελέχη, όπως ο κ. Κωνσταντιν­όπουλος.

Ως προς τη συμμετοχή στην κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος έδωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματ­ικές δηλώσεις, μια σαφή εικόνα για τη στρατηγική του. Επανέλαβε την ανάγκη για την αλλαγή όρων του Μνημονίου, αλλά τόνισε και την ανάγκη για ένα αμιγώς εθνικό σχέδιο ανασυγκρότ­ησης.

 ??  ?? θα αποφασίσει προσεχώς για τη στελέχωση της Πολιτικής Γραμματεία­ς.
θα αποφασίσει προσεχώς για τη στελέχωση της Πολιτικής Γραμματεία­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece