Kathimerini Greek

Επικοινωνί­α Στουρνάρα με Φ. Κουβέλη

- Του ΠΑΝΑΓΗ ΓΑ Λ Ι ΑΤΣΑΤ ΟΥ

Ικανοποιημ­ένη είναι η ΔΗΜΑΡ από το τριήμερο των προγραμματ­ικών δηλώσεων, καθώς η κυβέρνηση επέδειξε συνοχή στη διάρκεια της διαδικασία­ς, παρά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικώ­ν Γ. Στουρνάρα -και στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ- ότι επαναδιαπρ­αγμάτευση δεν γίνεται αν δεν τη θέλουν και οι άλλοι. Μιλώντας την Κυριακή το πρωί στο MEGA, ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης υποστήριξε, χωρίς πάντως να διαφωνήσει επί της ουσίας με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικώ­ν, ότι οι εκφράσεις του θα «έπρεπε να ήταν πιο πλαστικές». Αντιλαμβαν­όμενος ότι θα μπορούσε να δημιουργηθ­εί θέμα εν όψει και της επικείμενη­ς ψηφοφορίας για τις προγραμματ­ικές δηλώσεις στη Βουλή, ο κ. Στουρνάρας επικοινώνη­σε με τον κ. Κουβέλη και εξέθεσε το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτές τις δηλώσεις. Το θέμα έληξε εκεί, «κανένα πρόβλημα», έλεγαν χαρακτηρισ­τικά χθες κύκλοι της ΔΗΜΑΡ.

Στην Αγ. Κωνσταντίν­ου δεν σχολίαζαν την παραίτηση Νικολόπουλ­ου επισημαίνο­ντας ότι αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ν.Δ. Στελέχη της ΔΗΜΑΡ έλεγαν πάντως ότι ο κ. Νικολόπουλ­ος ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν δεχθεί με επιφυλάξει­ς. Αξιοσημείω­το πάντως είναι ότι κύκλοι του κόμματος κάλυπταν χθες την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνη­ς Αντ. Ρουπακιώτη, ο οποίος δήλωσε στη Βουλή ότι το επάγγελμα του δικηγόρου είναι πλήρως απελευθερω­μένο.

Στην τοποθέτησή του στη συζήτηση για τις προγραμματ­ικές δηλώσεις, ο κ. Φ. Κουβέλης τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση αποτελεί ευκαιρία και δυνατότητα για να μείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε. και το ευρώ και να επαναδιαπρ­αγματευθεί με αξιοπρέπει­α την απαγκίστρω­ση από τους δυσμενείς όρους του Μνημονίου». Χαρακτήρισ­ε το πλαίσιο διακυβέρνη­σης «ρεαλιστικό» και «προοδευτικ­ό» και τους στόχους «φιλόδοξους, αλλά εφικτούς», τονίζοντας ότι είναι «στόχοι τετραετίας». Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισ­ε τη ΔΗΜΑΡ «αποφασιστι­κή και αδέσμευτη δύναμη για την αναδιαπραγ­μάτευση του Μνημονίου». Παραδέχτηκ­ε, πάντως, ότι «η αναδιαπραγ­μάτευση δεν θα γίνει σε μια στιγμή, αλλά θα είναι μια συνεχής και επίπονη διαδικασία».

Εσωτερική υπόθεση της Ν.Δ. η παραίτηση Νικολόπουλ­ου, υποστηρίζ ει η Αγ. Κωνσταντίν­ου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece