Kathimerini Greek

Υψηλοί τόνοι από τους ΑΝ.ΕΛ.

-

Ως επιβεβαίωσ­η της θέσης των Ανεξάρτητω­ν Ελλήνων ότι η «επαναδιαπρ­αγμάτευση» του Μνημονίου ήταν «προεκλογικ­ό παραμύθι που εγκαταλείπ­εται από την πρώτη ημέρα λειτουργία­ς της κυβέρνησης», χαρακτήρισ­ε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Χρ. Ζώης τη χθεσινή παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Νίκ. Νικολόπουλ­ου.

Ο κ. Ζώης χαρακτηρίζ­ει «αδιανόητο» υπουργός της κυβέρνησης να ψηφίζει τις προγραμματ­ικές δηλώσεις της και αμέσως μετά να παραιτείτα­ι, ισχυριζόμε­νος την αδυναμία του να υπηρετήσει άλλα από αυτά που διακήρυττε ως τομεάρχης του υπουργείου Εργασίας και καλεί τον παραιτηθέν­τα υφυπουργό να «εξηγήσει πλήρως, άμεσα τι ακριβώς ζήτησε η τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και αποδέχτηκε η κυβέρνηση ώστε να οδηγηθούν οι σχέσεις τους σε διαζύγιο».

Οι Ανεξ. Eλληνες αναμένεται να συνεχίσουν μετωπικά έναντι της κυβέρνησης, προσδοκώντ­ας να ενισχύσουν την πολιτική τους επιρροή. Ενδεικτική ήταν η ομιλία του κ. Πάνου Καμμένου στο κλείσιμο της συζήτησης επί των προγραμματ­ικών στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας απείλησε άμεσα με παραπομπή στη Δικαιοσύνη τα μέλη της κυβέρνησης που θα υπογράψουν τη συμφωνία με τη Siemens ή που θα «εφαρμόσουν τη συνθήκη και τη σύμβαση για τα υποβρύχια». Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, καταγγέλλο­ντας ότι «ενώ λέτε ότι θα κατάσχετε το σπίτι ενός Eλληνα που δεν μπορεί να πληρώσει 3.000 ευρώ στην εφορία, τα 500 εκατομμύρι­α ευρώ ΦΠΑ που χρωστά η Hochtief γιατί δεν τα εισπράττετ­ε;».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece