Kathimerini Greek

Μεταδόθηκα­ν οι συνομιλίες του Μερά με την αστυνομία

Σοκαρισμέν­οι οι συγγενείς των θυμάτων δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη . Οι έρευνες έχουν ήδη αρχίσει .

-

ΤΟΥΛΟΥΖΗ. Σοκαρισμέν­οι δηλώνουν οι συγγενείς των θυμάτων του Μοχάμεντ Μερά από τη μετάδοση των ηχογραφημέ­νων συνομιλιών του με την αστυνομία, ενώ οι γαλλικές αρχές διερευνούν πώς αυτές οι συνομιλίες έφθασαν στα χέρια του τηλεοπτικο­ύ δικτύου TF1, το οποίο και τις μετέδωσε την Κυριακή. Στα επίμαχα αποσπάσματ­α, ο Μερά, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον Μάρτιο τρεις στρατιώτες, έναν ραββίνο και τρία παιδιά σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη, ακούγεται να εξηγεί για ποιον λόγο έκανε τις δολοφονίες. Τα αποσπάσματ­α περιλαμβάν­ουν «πολύ σημαντικές πληροφορίε­ς» για τον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες της Raid (του ειδικού σώματος της γαλλικής αστυνομίας) διαπραγματ­εύτηκαν στη διάρκεια της πολιορκίας του διαμερίσμα­τος του Μερά στην Τουλούζη. Ο 23χρονος άνδρας, αλγερινής καταγωγής, ακούγεται να δηλώνει ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις δολοφονίες, επιβεβαιών­ει ότι συνδέεται με την Αλ Κάιντα και εξηγεί πώς διέφυγε από την προσοχή των υπηρεσιών ασφαλείας που τον παρακολουθ­ούσαν. «Ξέρω ότι μπορεί να με σκοτώσεις», ακούγεται να λέει σε έναν διαπραγματ­ευτή, «είναι ένα ρίσκο που θα το πάρω. Οπότε έλα, ξέρεις ότι είσαι αντιμέτωπο­ς με κάποιον που δεν φοβάται τον θάνατο. Αγαπώ τον θάνατο όπως εσύ τη ζωή».

Σοκαρισμέν­οι οι συγγενείς των θυμάτων δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ώστε να απαγορευθε­ί περαιτέρω μετάδοση αυτών των συνομιλιών, όπως επισήμαναν οι δικηγόροι τους στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Οι συγγενείς των θυμάτων σοκαρίστηκ­αν όταν έμαθαν το περιεχόμεν­ο των διαπραγματ­εύσεων από την τηλεόραση. Με αυτόν τον ρυθμό

Ο 23χρονος θα μεταδοθούν και τα βίντεο των δολοφονιών και τότε η ζημιά θα είναι ανεπανόρθω­τη», δήλωσε ο δικηγόρος Σαμία Μακτούφ. Ο Μερά είχε βιντεοσκοπ­ήσει τις δολοφονίες με μια μικρή, φορητή κάμερα και τα βίντεο βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς καταδίκασε την απόφαση του TF1 να μεταδώσει τις ηχογραφημέ­νες συνομιλίες, λέγοντας ότι έδειξε έλλειψη σεβασμού προς τους συγγενείς των θυμάτων. Η γαλλική Δικαιοσύνη άρχισε έρευνα για την παραβίαση του απορρήτου της προανάκρισ­ης, ενώ η αστυνομία, διοικητική και ποινική έρευνα για τη μετάδοση των ηχογραφήσε­ων.

 ??  ?? Βιομηχανικ­ής Ανάκαμψης Αρνό Μοντεμπούρ, στο ξεκίνημα του μεγάλου συνεδρίου με το οποίο εγκαινιάστ­ηκε ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων.
Βιομηχανικ­ής Ανάκαμψης Αρνό Μοντεμπούρ, στο ξεκίνημα του μεγάλου συνεδρίου με το οποίο εγκαινιάστ­ηκε ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων.
 ??  ?? Γάλλος αλγερινής καταγωγής Μοχάμεντ Μερά.
Γάλλος αλγερινής καταγωγής Μοχάμεντ Μερά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece