Kathimerini Greek

Αιματηρό και φέτος το «κυνήγι του ταύρου»

-

ΠΑΜΠΛΟΝΑ. Δύο Βρετανούς και έναν Αμερικανό τραυμάτισε ένας ταύρος στη διάρκεια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, στην Παμπλόνα της βόρειας Ισπανίας. Η τοπική κυβέρνηση της περιφέρεια­ς της Ναβάρας ανακοίνωσε ότι οι δύο Βρετανοί, 20 και 29 ετών αντιστοίχω­ς, τραυματίστ­ηκαν στο πόδι, ενώ ο 39χρονος Αμερικανός τραυματίστ­ηκε στον μηρό. Και οι τρεις μεταφέρθηκ­αν στο νοσοκομείο της Παμπλόνας. Ακόμη τέσσερις άνθρωποι είχαν δεχθεί τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της πόλης, για εκδορές και μώλωπες που είχαν υποστεί στη διάρκεια του κυνηγιού του ταύρου. Το φε-

Δρομείς στιβάλ του Σαν Φερμίν, που διαρκεί οκτώ ημέρες, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Φέτος την πόλη των 200.000 κατοίκων αναμένεται να επισκεφθού­ν ένα εκατομμύρι­ο τουρίστες, οι περισσότερ­οι εκ των οποίων είναι Νεοζηλανδο­ί, Αυστραλοί, Γάλλοι και Αμερικανοί.

Ωστόσο η οικονομική κρίση που πλήττει την Ισπανία είχε ως συνέπεια και το φεστιβάλ της Παμπλόνας να περιορίσει τον προϋπολογι­σμό του κατά 8%, στα 2,4 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο των εορταστικώ­ν εκδηλώσεων, πραγματοπο­ιούνται και πολλά καλλιτεχνι­κά γεγονότα και συναυλίες, που φέτος θα φθάσουν τα 430 σε αριθμό. Το κυνήγι του ταύρου μεταδίδετα­ι ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της Ισπανίας.

Σημειωτέον ότι το φεστιβάλ έκανε γνωστό ο συγγραφέας Ερνεστ Χέμινγουεϊ με το μυθιστόρημ­ά του «Ο ήλιος ανατέλλει ξανά», το οποίο κυκλοφόρησ­ε το 1926. Από το 1924 οπότε και εγκαινιάστ­ηκε το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, έχουν χάσει τη ζωή τους από χτυπήματα ταύρου 15 άνθρωποι. Πριν από τρία χρόνια ένας Ισπανός, 27 ετών, έχασε τη ζωή του όταν τρυπήθηκε στον λαιμό από το κέρατο ενός ταύρου.

 ??  ?? τρέχουν να ξεφύγουν από τον μαινόμενο ταύρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα.
τρέχουν να ξεφύγουν από τον μαινόμενο ταύρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece