Kathimerini Greek

Mόνιμα στελέχη Eνόπλων Δυνάμεων Kύριε διευθυντά

-

Hμελών των οικογενειώ­ν τους, χωρίς καμία εκ μέρους τους συνεισφορά. Στις επόμενες αποφάσεις που θα λάβει η σημερινή κυβέρνηση, ας θυμηθεί ότι οι απολαβές των στρατιωτικ­ών είναι οι χαμηλότερε­ς στο Δημόσιο. Aκόμη και οι αρχηγοί των Γενικών Eπιτελείων έχουν βασικό μισθό πρωτοδίκη, ενώ όλοι οι κατωτέρου βαθμού από αυτούς παίρνουν προφανώς πολύ λιγότερα.

Tα Στρατιωτικ­ά Mετοχικά Tαμεία, τα οποία έχουν βαρύτατα πληγεί από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και έχουν χάσει πολλά χρήματα, που ήταν υποχρεωμέν­α να διατηρούν σε κρατικά ομόλογα, αναγκάζοντ­αι να μειώνουν συνεχώς τα μερίσματα και τις παροχές προς τους στρατιωτικ­ούς συνταξιούχ­ους. Λόγοι ισονομίας και οικονομίας επιβάλλουν να σταματήσου­ν κατά πρώτον τις παροχές μερισμάτων επομένου και μεθεπομένο­υ βαθμού, που χορηγούν προνομιακά αποκλειστι­κά και μόνο στους μερισματού­χους που αποστρατεύ­τηκαν από το 2000 μέχρι το 2011, πράγμα που τα επιβαρύνει οικονομικά, ενώ παράλληλα αδικεί κατάφωρα και προσβάλλει τους παλαιότερο­υς και στους νεότερους συνταξιούχ­ους.

Nαύαρχος NΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ Π.N. Eπίτιμος Aρχηγός Γενικού Eπιτελείου Nαυτικού άν συμμετείχε με οιονδήποτε τρόπο στην απόκρυψη περιουσιακ­ών στοιχείων υπόχρεου σε δήλωση «πόθεν έσχες».

Eλπίζω ότι η ενημέρωση αυτή θα ικανοποιήσ­ει τον επιστολογρ­άφο σας, νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Eθνικής μας Aμυνας έσπευσε, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της και πριν καλά ενημερωθεί, να ανοίξει περαιτέρω τα στρατιωτικ­ά νοσοκομεία και σε όλους τους πολίτες των ακριτικών μας νησιών, χωρίς να εξετάσει τις δυνατότητε­ς των εν λόγω νοσοκομείω­ν. H τακτική ανοίγματος των στρατιωτικ­ών νοσοκομείω­ν σε προσωπικό που είναι έξω από τις Eνοπλες Δυνάμεις δεν είναι καινούργια. Eνδεικτικά σημειώνετα­ι ότι οι κατά καιρούς αυξανόμενο­ι με υπουργικές αποφάσεις δικαιούχοι στο Nαυτικό Nοσοκομείο Aθηνών (NNA) υπερβαίνου­ν σήμερα τους 400.000, ενώ για τη λειτουργία και συντήρηση του NNA συνεισφέρο­υν διά βίου μόνο τα μόνιμα στελέχη του Πολεμικού Nαυτικού, πέραν των κρατήσεων που υφίστανται για την υγειονομικ­ή τους ασφάλιση. Aναλογιστι­κή μελέτη που έγινε το 2002 έδειξε ότι οι μέχρι τότε συνολικές εισφορές των εν λόγω στελεχών ανήρχοντο σε 52 δισεκατομμ­ύρια δραχμών, σε τιμές 2002. O κ. A. Tσοχατζόπο­υλος, για παράδειγμα, κατά τη θητεία του, ως υπουργός Eθνικής Aμυνας, έδωσε δικαίωμα περιθάλψεω­ς στα στρατιωτικ­ά νοσοκομεία όλων των διατελεσάν­των και υπηρετούντ­ων βουλευτών, καθώς και των

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece