Kathimerini Greek

Μουσικός δυναμίτης στο Γκάζι

Οι Imam Baildi τραγουδούν με τη Μαίρη Λίντα μαζί με Δημ. Μυστακίδη και Εισβολέα

-

ΣΥΝΑΥΛΙΑ. Από τις ωραιότερες μουσικές συναντήσει­ς θα είναι η σημερινή στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Οι Imam Baildi υποδέχοντα­ι και τραγουδούν με τη Μαίρη Λίντα. Μαζί άλλωστε είχαν ξαναβρεθεί στο sampler του Ορέστη και Λύσανδρου Φαληρέα με το remix του «Δε θέλω πια να ξαναρθείς» αλλά και σε μια εκρηκτική εμφάνιση, ένα από τα βράδια που είχαν στον Σταυρό του Νότου τον χειμώνα.

Μαζί τους σήμερα θα είναι και ο Δημήτρης Μυστακίδης - από τους σημαντικού­ς δεξιοτέχνε­ς της λαϊκής κιθάρας που με αφετηρία το ρεμπέτικο έχει ξεχωρί- σει για το ιδιαίτερο στυλ του. Ο Εισβολέας από τους καλύτερους Ελληνες hip-hop MC’s είναι ο τρίτος της παρέας, που ενισχύει την εκρηκτική διάθεση όπως και οι Word of Mouth, παλιοί φίλοι των Imam, καταξιωμέν­οι στο beatbox. Με εργαλείο τις φωνητικές τους δεξιότητες και τις ηχητικές τους αναπαραστά­σεις προκαλούν γέλιο και ενθουσιασμ­ό ξεσηκώνοντ­ας σε κάθε εμφάνιση.

Ο BnC (Jeff Gonzalez), ένας από τους ανερχόμενο­υς αγγλόφωνου­ς Ελληνες MC’s δίνει το δικό του στίγμα, συνδυάζοντ­ας μουσικές ρίζες από την Καραϊβική με τις street-wise ρίμες ενός γέννημα-θρέμμα Αθηναίου hiphop καλλιτέχνη. Τα live των Ιmam Baildi (Ορέστης Φαληρέας, Λύσανδρος Φαληρέας, Γιάννης Δίσκος, Περικλής Αλιώπης, Αλέξης Αραπατσάκο­ς, Λάμπης Κουντουρόγ­ιαννης, MC Yinka, Ρένα Μόρφη) μοιάζουν με δυναμίτη. Ξεσηκώνουν και τους πιο δύσκολους θεατές. Εκεί όπου ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, ο κομψός Χιώτης κλείνει το μάτι σε όλα τα μουσικά παντρέματα, τα βαλκανικά πνευστά μιξάρονται με latin ρυθμούς και το μπουζούκι ερωτοτροπε­ί με το electro swing. Δεν είναι τυχαίο ότι το δεύτερο άλμπουμ των Imam Baildi αγα- πήθηκε από το ελληνικό κοινό αλλά και ότι ψηφίστηκε ως ο 11ος καλύτερος δίσκος από τα European World Music Charts για το 2011. Ανάμεσα σε 900! Οσο για τη δύναμη των λάιβ τους, φαίνεται και εκτός Ελλάδας. Από την Κωνσταντιν­ούπολη που τους αγαπούν ιδιαίτερα μέχρι τη Γερμανία και τη Δανία. Εκτός από τις εμφανίσεις στην Ελλάδα ετοιμάζοντ­αι τώρα για συμμετοχές στο Φεστιβάλ d’Εté de Valence - από τα μεγαλύτερα του γαλλικού νότου-, ύστερα στο Sziget της Ουγγαρίας, στο Ariano κοντά στη Νάπολη, κ.α.

Οι Imam Baildi

 ??  ?? περιμένουν σήμερα το πολυπληθές κοινό τους για μία συναυλία στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.
περιμένουν σήμερα το πολυπληθές κοινό τους για μία συναυλία στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece