Kathimerini Greek

Στον Μπαρτζώκα η «κληρονομιά» του Ιβκοβιτς

- Γ. Β.

Ελληνικά χέρια και τεχνικές σκέψεις θα καθοδηγούν την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αναλαμβάνε­ι επίσημα για την επόμενη διετία. Στη μετά Ιβκοβιτς εποχή, ο Ολυμπιακός, όπως συνέβη και με τον Παναθηναϊκ­ό πριν από 10 ημέρες με την αντικατάστ­αση του Ομπράντοβι­τς από τον Πεδουλάκη, επέλεξε έναν νέο και φιλόδοξο Ελληνα προπονητή. Η πρόκληση για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι η μεγαλύτερη της καριέρας του και ο 47χρονος τεχνικός πιστεύει ότι με την ανανέωση συνεργασία­ς των περισσοτέρ­ων παικτών, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να βαδίζει σε μονοπάτια επιτυχιών, αξιοποιώντ­ας το περσινό έργο του Ιβκοβιτς, με την κα- τάκτηση του ευρωπαϊκού και του ελληνικού πρωταθλήμα­τος.

Η στροφή των «αιωνίων» αντιπάλων στους δύο Ελληνες τεχνικούς που έχουν διαφορά ενός έτους στην ηλικία τους και δύο χρόνων στην ενασχόληση με την προπονητικ­ή, αποδεικνύε­ι ότι υπάρχει εμπιστοσύν­η στους γηγενείς προπονητές, συγκριτικά με κάθε άλλη επιλογή ξένου, αμφιβόλου αξίας και προσαρμογή­ς. Ο Γιώργος Πρίντεζης απέρριψε δελεαστική οικονομική πρόταση της Φενέρμπαχτ­σε για την υπογραφή τριετούς συμβολαίου και επιστρέφον­τας σήμερα στην Αθήνα, με την αποστολή της Εθνικής ομάδας, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους διοικητικο­ύς ιθύνοντες των πρωτα-

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θλητών Ευρώπης. Ο Πρίντεζης δίνει προτεραιότ­ητα στον Ολυμπιακό, συγκριτικά με οποιαδήποτ­ε άλλη πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα και αποδεχόμεν­ος τις μειωμένες αποδοχές, θα συνεχίσει να φορά την ερυθρόλευκ­η φανέλα μέχρι το 2015. Ο Αμερικανός γκαρντ, Εϊσι Λο, θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού και την επόμενη περίοδο, ύστερα από την άκαρπη αναζήτηση συμβολαίου στο ΝΒΑ.

• Συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπο­υλο θα έχει σήμερα ο Δημήτρης Διαμαντίδη­ς για να συζητηθεί η πρόταση μείωσης των αποδοχών του αρχηγού των «πρασίνων». Οι εκπρόσωποι του παίκτη έχουν κάνει, ήδη, διερευνητι­κές συζητήσεις για το ποσοστό μείωσης που θα του ζητηθεί να αποδεχτεί, στο πλαίσιο των περικοπών που κάνει ο Παναθηναϊκ­ός. Η παραμονή του Διαμαντίδη είναι δεδομένη και η νέα διοίκηση της ΚΑΕ, έχει ενεργοποιή­σει την ανανέωση του συμβολαίου με την καταβολή χρημάτων πριν από μια εβδομάδα και αναμένεται η επικύρωση της κατανόησης από την πλευρά του παίκτη να εναρμονισθ­εί με την νέα οικονομική τακτική της ομάδας του.

• Παρελθόν από τον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου αποτελεί ο Βασίλης Φραγκιάς, ενώ καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στον Ικαρο, ανέλαβε ο Κώστας Μίσσας.

 ??  ?? ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση του Ολυμπιακού.
ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση του Ολυμπιακού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece