Kathimerini Greek

Στην αγορά γιαουρτιού στοχεύει η Pepsico

Επιδιώκει τη μείωση της εξάρτησής της από τα ανθρακούχα αναψυκτικά με προσθήκη ζάχαρης

- Της STEPHANIE STROM THE NEW YORK TIMES

Eπί αρκετά χρόνια στην Αμερική διεξαγόταν πόλεμος μεταξύ PepsiCo και Coca Cola για την αγορά αναψυκτικώ­ν τύπου κόλα. Σήμερα ο πόλεμος έχει λευκό χρώμα και περιστρέφε­ται γύρω από το γιαούρτι, ένα πολλά υποσχόμενο προϊόν. «Οι πόλεμοι για την αγορά αναψυκτικώ­ν τύπου κόλα έχουν παύσει», επισημαίνε­ι ο Τζον Φάουτσερ, αναλυτής κλάδου τροφίμων στην JPMorgan. «Η PepsiCo επικεντρών­εται σε όλα τα αναψυκτικά της γκάμας της -τσάι, χυμούς, Gatorade- και δεν πωλεί απλώς περισσότερ­ες συσκευασίε­ς αναψυκτικώ­ν από την Coke εις βάρος των περιθωρίων κέρδους». Υπό την καθοδήγηση της διευθυνούσ­ης συμβούλου της, Ιντρα Νούι, η PepsiCo επιδιώκει τη μείωση της εξάρτησής της από τα ανθρακούχα αναψυκτικά με προσθήκη ζάχαρης, στρεφόμενη σε νέα προϊόντα, όπως το γιαούρτι, και ανανεώνοντ­ας παλαιά με έμφαση στη διατροφική τους αξία. Η στρατηγική τής κ. Νούι έγκειται στο ότι οι υγιεινές επιλογές δεν σχετίζοντα­ι με το αίσθημα του Εντός Ιουλίου αρχίζει τη διάθεση γιαουρτιών στις βορειοανατ­ολικές και μεσοατλαντ­ικές πολιτείες των ΗΠΑ. καθήκοντος και δεν χάνουν την ανάλαφρη πλευρά τους.

Εντός Ιουλίου αρχίζει η διάθεση γιαουρτιών της PepsiCo στις βορειοανατ­ολικές και μεσοατλαντ­ικές πολιτείες των ΗΠΑ. Η παραγωγή στηρίζεται στην κοινοπραξί­α της Quaker, η οποία ανήκει στην PepsiCo, και τη γερμανική γαλακτοβιο­μηχανία Theo Muller. Στόχος της Muller Quaker Dairy είναι να παράξουν ένα γιαούρτι, το οποίο θα θεωρείται εύγευστο σνακ από τους Αμερικανού­ς και όχι επιβεβλημέ­νη επιλογή. Στις ΗΠΑ τα ελληνικού τύπου γιαούρτια θεωρούνται ξηρά στην υφή και τα συμβατικά υδαρή και άγευστα.

Τα νέα προϊόντα της Muller Quaker Dairy είναι τρία: το ένα ελληνικού τύπου, το άλλο συμβατικό σε τετράγωνη συσκευασία με τη μία γωνία διακριτή για πρόσθετα στοιχεία, όπως αμύγδαλα ή μικρές τραγανές μπάλες σοκολάτα κ.λπ. και το τρίτο με μους φρούτων. Οι προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς είναι εντυπωσιακ­ές σε ποσοστό 9% εφέτος. Κυρίαρχοι παίκτες λογίζονται οι Dannon και Yoplait, όπου συμμετέχει με το 51% η General Mills, αλλά στην αγορά έχουν διεισδύσει και η ΦΑΓΕ και η Chobani. Η PepsiCο θα επενδύσει στο νέο εργοστάσιο γιαουρτιού στην πολιτεία της Ν. Υόρκης 206 εκατ. δολ., θα απασχολεί 180 άτομα και θα παράγει 5 δισ. συσκευασίε­ς τον χρόνο.

 ??  ?? Υπό την καθοδήγηση της διευθυνούσ­ης συμβούλου της, Ιντρα Νούι, η PepsiCo επιδιώκει τη μείωση της εξάρτησής της από τα ανθρακούχα αναψυκτικά με προσθήκη ζάχαρης, στρεφόμενη σε νέα προϊόντα, όπως το γιαούρτι, και ανανεώνοντ­ας παλαιά με έμφαση στη...
Υπό την καθοδήγηση της διευθυνούσ­ης συμβούλου της, Ιντρα Νούι, η PepsiCo επιδιώκει τη μείωση της εξάρτησής της από τα ανθρακούχα αναψυκτικά με προσθήκη ζάχαρης, στρεφόμενη σε νέα προϊόντα, όπως το γιαούρτι, και ανανεώνοντ­ας παλαιά με έμφαση στη...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece