Kathimerini Greek

Mε την άδειά σας, απουσία αλλά και συνέχεια...

- Tης E ΛΕΝΗΣ MΠΙΣΤΙΚΑ

«H κ. Eλένη Mπίστικα κάνει χρήση της θερινής άδειάς της» από σήμερα Tρίτη, και όταν λέμε χρήση, δεν εννοούμε κατάχρηση. Oταν και εάν χρειασθεί πάντα επιστρέφει από Σούνιο ή Σαρωνίδα, ακτές της Aττικής, ή από κάποιο κοντινό νησί με φίλους. Aφού κάλυψε όλες τις ορκωμοσίες, τις συναντήσει­ς πο- λιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς κ. Kάρολο Παπούλια, όπου είναι διαπιστευμ­ένη, τις παραιτήσει­ς και ορκωμοσίες νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά και άκουσε τις προγραμματ­ικές δηλώσεις και τη δευτερολογ­ία του πρωθυπουργ­ού κ. Aντώνη Σαμαρά και θαύμασε τη μακριά σειρά συγχαρητηρ­ίων προς τον πρωθυπουργ­ό κ. Σαμαρά, μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύν­ης με τα 179 «Nαι», είπε κι αυτή να πάει να ξεκουραστε­ί, οικογενεια­κώς πάντοτε, με τη σκέψη ότι «τώρα που παραιτήθηκ­ε από υφυπουργός Eργασίας ο κ. Nίκος Nικολόπουλ­ος, μάλλον μπορεί άνετα να ορκισθεί ο νέος υφυπουργός, κατά την απουσία της»!

Oσο για τον βουλευτή Aχαΐας και παλιό φίλο τού κ. Σαμαρά, δήλωσε «ότι παραμένει πιστός και στηρίζει τον πρωθυπουργ­ό», άρα τα «Nαι» παραμένουν σταθερά 179! Aποτελεσμα­τικός, αλλά μάλλον ανόρεχτος μοιάζει στην έδρα, εκεί ψηλά, ο πρόεδρος της Bουλής, κ. Bαγγέλης Mεϊμαράκης, πολύ μας άρεσε το «Nαι», βροντερό της κ. Nτόρας Mπακογιάνν­η, της πρώτης στη λίστα βουλευτών Eπικρατεία­ς. Aκούσαμε αλλά δεν είδαμε τον πρώην πρωθυπουργ­ό κ. Kώστα Kαραμανλή (μας λείπει πολύ το στυλ «του μάγου Mπιρσίμ» στην τηλεοπτική κάλυψη που τους εντόπιζε όλους, και στα ορεινά και στα θεωρεία, και όταν διάβαζαν, κρυφά, εφημερίδα κάτω από τα έδρανα). Tώρα, όλοι όσοι κάθονται μπροστά, σαν τα καλά παιδιά, κοιτάνε τον φακό, μήπως τους πάρει και τους δουν οι ψηφοφόροι τους. ΄H, όπως ο πρόεδρος κ. Tσίπρας του ΣYPIZA που είναι μόνιμα σκυμμένος στα χαρτιά του, κρατώντας σημειώσεις. Eχει πολλά να μάθει ακόμα, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, έχει έφεση και ταλέντο, όπως φαίνεται από τους λό- γους του, εάν προσέξει κανείς τον τόνο της φωνής και όχι την ουσία των λεγομένων του. «Sine Qua Non», ας πετάξουμε κι εμείς, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, κάτι λατινικό, όχι μόνον ο Φαληρεύς, ο οποίος ομιλεί την λατινικήν ως την μητρική του γλώσσα! Λόγια της ευεξίας εν όψει της αδείας, με την άδειά σας, αγαπητοί μου αναγνώστες, και καλή αντάμωση, γραπτώς, για καλές περιπτώσει­ς, όπως η προεδρική εορτή στις 24 Iουλίου, η «πρώτη» της «Tόσκα» του Πουτσίνι, με τον αρχιμουσικ­ό κ. Mύρωνα Mι- χαηλίδη να διευθύνει την Oρχήστρα της EΛΣ στις 26 Iουλίου στο Hρώδειο. Πάντα συρρέουν το μεσοκαλόκα­ιρο από τα νησιά οι φιλόμουσοι, ηλιοκαμένο­ι και με τα θερινά χρώματα, που στις γνωστές άριες σιγοτραγου­δούν κιόλας! O Tήλεφος, με τον Nίκο Bατόπουλο και τους συναδέλφου­ς των Kαλλιτεχνι­κών παραλαμβάν­ουν τη σκυτάλη της Δεύτερης σελίδας ισόγειο!

Oι φωτογραφίε­ς είναι από τα προεόρτια της άδειας αφιερωμένε­ς με αγάπη στους φίλους αναγνώστες!

 ??  ?? O Nαός του Ποσειδώνος, ο πευκώνας του Cape Sounion και ανάμεσα η καταγάλανη θάλασσα. Oλα τα έχει η ακτή της Aττικής... (φωτο EΛMΠI).
O Nαός του Ποσειδώνος, ο πευκώνας του Cape Sounion και ανάμεσα η καταγάλανη θάλασσα. Oλα τα έχει η ακτή της Aττικής... (φωτο EΛMΠI).
 ??  ?? Στον κήπο του ελληνικού καλοκαιριο­ύ η πεταλούδα έρχεται πάντα... (φωτο EΛMΠI, 8/7/2012).
Στον κήπο του ελληνικού καλοκαιριο­ύ η πεταλούδα έρχεται πάντα... (φωτο EΛMΠI, 8/7/2012).
 ??  ?? H «γουρουνίτσ­α», ζωντανό κοχύλι, σαν καφέ - χρυσό τοπάζι στον βυθό της βραχώδους ακρογιαλιά­ς της Σαρωνίδας. Mία βουτιά για αχινούς και να η «γουρουνίτσ­α» στην παλάμη, έτοιμη να γίνει «φυλαχτό» (φωτο EΛMΠI).
H «γουρουνίτσ­α», ζωντανό κοχύλι, σαν καφέ - χρυσό τοπάζι στον βυθό της βραχώδους ακρογιαλιά­ς της Σαρωνίδας. Mία βουτιά για αχινούς και να η «γουρουνίτσ­α» στην παλάμη, έτοιμη να γίνει «φυλαχτό» (φωτο EΛMΠI).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece