Kathimerini Greek

Ελληνικά όνειρα γεμάτα ελπίδες

- Του ΔΗΜ. ΛΟΥΚΑΚΗ

Η πρόκριση της Εθνικής Νέων στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήμα­τος έχει γεμίσει αισιοδοξία τους Ελληνες διεθνείς, οι οποίοι δεν διστάζουν να κάνουν αναφορά ακόμη και για τελικό στην Εσθονία!

Βέβαια, η αυριανή αντίπαλός τους, Αγγλία, μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Εχει κάνει εντυπωσιακ­ή πορεία στη διοργάνωση, η οποία μεταφράστη­κε με την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου.

«Ονειρό μας είναι ο τελικός. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις άλλες ομάδες. Αυτή τη στιγμή αγωνιζόμασ­τε στη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας. Την Εθνική μας», υποστήριξε ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άγχος, ενώ όλοι στην ομάδα είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

«Πραγματικά έχουμε αρχίσει να ονειρευόμα­στε πως θα το πάρουμε, για να είμαι ειλικρινής. Απέχουμε μό- νο ένα παιχνίδι από τον τελικό», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Κατίδης στην ιστοσελίδα της UEFA.

Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης διαχώρισε την Εθνική από τους συλλόγους. «Οταν παίζουμε με την Εθνική, παίζουμε για όλη την Ελλάδα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε και εί- μαστε μια γροθιά. Παλεύουμε για το εθνόσημο. Εδώ που φτάσαμε, σκεφτόμαστ­ε τον τελικό», κατέληξε ο ποδοσφαιρι­στής της ΑΕΚ.

Ωστόσο, ο Κώστας Τσάνας προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους στα αποδυτήρια. Γνωρίζει πως η αντίπαλός τους δύσκολα χάνει και ετοιμάζει το δικό του παι- χνίδι τακτικής απέναντι στα ατού των Αγγλων, έχοντας ως δεδομένο ότι δεν θα υποτιμήσου­ν την ελληνική ομάδα.

Ο ομοσπονδια­κός τεχνικός, με την ευκαιρία της πρόκρισης στα ημιτελικά, έστειλε το δικό του μήνυμα στους παράγοντες. «Πρέπει να δώσουν περισσότερ­ες ευκαιρίες στους Ελληνες νεαρούς ποδοσφαιρι­στές. Ας είμαστε λίγο υπομονετικ­οί μαζί τους, όπως κάνουμε με τους ξένους παίκτες», τόνισε, ενώ αναφερόμεν­ος στην αυριανή αναμέτρηση είπε: «Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να είμαστε ανταγωνιστ­ικοί απέναντι στην Αγγλία».

Από την αναμέτρηση κόντρα στους Αγγλους θα απουσιάσει ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος στο παιχνίδι με την Πορτογαλία αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Στο άλλο ζευγάρι, που επίσης θα διεξαχθεί αύριο, θα αναμετρηθο­ύν η Ισπανία και η Γαλλία. Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή (21.30).

 ??  ?? Ο στόχος του τελικού δεν μοιάζει ανέφικτος για τους παίκτες του Κώστα Τσάνα, οι οποίοι στα γήπεδα της Εσθονίας έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο και την ποιότητά τους.
Ο στόχος του τελικού δεν μοιάζει ανέφικτος για τους παίκτες του Κώστα Τσάνα, οι οποίοι στα γήπεδα της Εσθονίας έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο και την ποιότητά τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece