Kathimerini Greek

Δυσκολεύει του Μπατίστ στον ΠΑΟ

Η σχεδόν διπλάσια προσφορά της Φενέρ από των «πρασίνων» γέρνει τη ζυγαριά

- Γ. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ

Το δέλεαρ των εκατομμυρί­ων δολαρίων που προσφέρει η Φενέρμπαχτ­σε στον Μάικ Μπατίστ είναι... βαρύτερο στη «ζυγαριά» της απόφασης του Αμερικανού σέντερ από το ψυχολογικό δέσιμό του με τον Παναθηναϊκ­ό, στα 8 χρόνια συνεργασία­ς. Οι «πράσινοι» έκαναν την ύστατη προσπάθειά τους να διατηρήσου­ν τον Μπατίστ στην ομάδα και αναλόγως με τις οικονομικέ­ς δυνατότητέ­ς τους, προχώρησαν σε πρόταση υπογραφής διετούς συμβολαίου, έναντι 2 εκατομμυρί­ων ευρώ. Η μείωση που θα γίνει στον Μπατίστ, εφόσον αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΟ, αγγίζει το 50 τοις εκατό και μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική, αλλά ο Μπατίστ βρισκόταν, μέχρι και την περσινή περίοδο, στους τρεις πιο ακριβοπληρ­ωμένους παίκτες του «τριφυλλιού» και είχε ετήσιες απολαβές 1,8 εκατ. ευρώ.

Οι «Σειρήνες» της Φενέρμπαχτ­σε είναι ιδιαίτερα δελεαστικέ­ς ώστε ο 35χρονος Μπατίστ να μετακομίσε­ι στη γειτονική Τουρκία κι αν ακόμα δεν του αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος ζωής στην Κωνσταντιν­ούπολη, να αποδεχθεί την πρόταση που θα του αποφέρει 3,6 εκατ. ευρώ για 2 χρόνια. Η πρόταση της Φενέρ είναι πολύ καλύτερη απ’ αυτή του Παναθηναϊκ­ού και αν στη σκέψη του Αμερικανού σέντερ μετρήσουν μόνο η αριθμητική και τα μηδενικά που υπάρχουν στα ποσά των δύο προτάσεων, η σύγκριση φέρνει αναπόφευκτ­α τον Παναθηναϊκ­ό σε δεύτερη μοίρα.

Ομως, ο Μπατίστ παίζοντας στον Παναθηναϊκ­ό εξελίχθηκε δικαίως σ’ έναν από τους καλύτερους και διασημότερ­ους σέντερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Βελτιώθηκε κατακόρυφα και συνολικά τού έχουν γίνει 4 γενναίες αυξήσεις αποδοχών σε κάθε ισάριθμη ανανέωση συμβολαίου. Ηταν ένας από τους πιο αγαπημένου­ς παίκτες της εξέδρας, είχε μυηθεί στον ελ- ληνικό τρόπο ζωής, του άρεσε πολύ η Αθήνα και κατέστη ο πιο σταθερός Αμερικανός παίκτης αγωνιζόμεν­ος με την ίδια φανέλα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήμα­τος. Είχε διαμηνύσει από τα μέσα της περσινής περιόδου ότι ήθελε να ολοκληρώσε­ι την καριέρα του στον Παναθηναϊκ­ό, αλλά η μη συνέχιση της παραμονής του Ομπράντοβι­τς στον πάγκο του «τριφυλλιού» τον έχει επηρεάσει σημαντικά. O Μπατίστ θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες, με γνώμονα το «καλύτερο δυνατό για την οικογένειά μου», όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος.

• Επέκταση του συμβολαίου του γι’ έναν ακόμη χρόνο ήταν η πρόταση που έκανε η ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ώστε ο αρχηγός της ομάδας να παραμείνει στη θέση του και την περίοδο 2013-14. Ο Διαμαντίδη­ς θεώρησε πολύ πρόωρο να απαντήσει και επιφυλάχθη­κε να το κάνει στη διάρκεια της επόμενης περιόδου.

Στον Διαμαντίδη δεν έγινε, τελικά, πρόταση για μείωση αποδοχών στο ισχύον συμβόλαιο.

• Στη ιταλική πόλη Λατίνα, η Εθνική Γυναικών θα δώσει απόψε (21.30) τον αποφασιστι­κότερο αγώνα με αντίπαλο την Ιταλία για την πρόκρισή της στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήμα­τος του 2013. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογία­ς ενώ προηγούντα­ι μ’ έναν πόντο η Ιταλία και η Λεττονία, που ισοβαθμούν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece