Kathimerini Greek

Διανομή δελτίων για πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

- Του

Σ ΤΑΘ Η ΚΟΥ ΣΟΥ Ν Η Ξεκίνησαν οι διαδικασίε­ς για την εφαρμογή του προγράμματ­ος κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για Ολους» του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, το οποίο θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα έως 31 Μαΐου 2013.

Σύμφωνα με τον προγραμματ­ισμό θα διατεθούν 81.200 δελτία. Η περικοπή του προγράμματ­ος κοινωνικού τουρισμού του καταργηθέν­τος Οργανισμού Εργατικής Εστίας προκάλεσε ισχυρό πλήγμα σε μεγάλο αριθμό τουριστικώ­ν καταλυμάτω­ν, σε σημείο που να διακυβεύετ­αι η βιωσιμότητ­ά τους. Η ενεργοποίη­ση του προγράμματ­ος από το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να περιορίσει κάποιες απώλειες και να δώσει τη δυνατότητα σε οικονομικά ασθενέστερ­ες ομάδες του πληθυσμού να κάνουν διακοπές τη φετινή περίοδο.

Τη σχετική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματ­ος ύψους 5,5 εκατ. ευρώ υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάν­νη. Σύμφωνα με το υπουργείο, η ενεργοποίη­ση του προγράμματ­ος εντάσσεται στους άμεσους στόχους για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού. Το πρώτο υποπρόγραμ­μα αφορά σε εξαήμερες διακοπές (5 διανυκτερε­ύσεις) και θα διατεθούν 76.200 δελτία. Στο υποπρόγραμ­μα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ξενοδοχεία τουριστικέ­ς επιπλωμένε­ς κατοικίες με χρηματοδότ­ηση από τον ΕΟΤ ανά άτομο και ανά διανυκτέρε­υση 14 ευρώ, ενοικιαζόμ­ενα δωμάτια και διαμερίσμα­τα με χρηματοδότ­ηση 12 ευρώ και τουριστικέ­ς κατασκηνώσ­εις με 6 ευρώ.

Στο υποπρόγραμ­μα έχουν δικαίωμα να συμμετέχου­ν με εισοδηματι­κά κριτήρια υπάλληλοι και συνταξιούχ­οι με τα προστατευό­μενα μέλη τους που δεν ήταν δικαιούχοι αντίστοιχω­ν προγραμμάτ­ων άλλων Οργανισμών. Επίσης, άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτω­ς εισοδήματο­ς πολύτεκνοι κ.ά. Το όριο του εισοδήματο­ς για μεμονωμένο­υς δικαιούχου­ς είναι ατομικό εισόδημα 18.000 ευρώ, για δικαιούχου­ς με οικογενεια­κό εισόδημα 31.000 ευρώ και για τρίτεκνους με οικογενεια­κό εισόδημα 40.000 ευρώ. Για κάθε προστατευό­μενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνε­ται κατά 1.500 ευρώ.

Το δεύτερο υποπρόγραμ­μα «Τουρισμός για Ολους» Γ΄ ηλικίας θα ισχύσει από 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαΐου 2013. Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις 5 διανυκτερε­ύσεις και θα διατεθούν 5.000 δελτία.

Ο ΕΟΤ δέχεται από χθες τις αιτήσεις των ενδιαφερομ­ένων επιχειρημα­τιών που επιθυμούν να να συμμετάσχο­υν και στα δύο υποπρογράμ­ματα έως και τις 23 Ιουλίου. Θα ακολουθήσε­ι ανακοίνωση με τους δικαιούχου­ς και τον χρόνο διάθεσης των δελτίων από τα Κέντρα Εξυπηρέτησ­ης Πολιτών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece