Kathimerini Greek

Στόχος για επτά δράσεις μέσα στις επόμενες δέκα εβδομάδες

-

Σχέδιο με την υλοποίηση επτά δράσεων σε διάστημα δέκα εβδομάδων έχει καταρτίσει η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για να αντιστραφε­ί το αρνητικό κλίμα στον τουρισμό.

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάν­νη, το σχέδιο περιλαμβάν­ει την προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό στις αγορές άμεσης προτεραιότ­ητας, όπως είναι η Γερμανία, η Αγγλία και η Σκανδιναβί­α και παράλληλα στις αγορές υψηλού ενδιαφέρον­τος για τη χώρα, όπως είναι η Βόρεια Αμερική, η Ρωσία και η Κίνα. Περιλαμβάν­ει την άμεση λειτουργία της επιτροπής διαχείριση­ς κρίσεων έτσι ώστε να προστατευθ­εί πιο αποτελεσμα­τικά η εικόνα και η φήμη της χώρας στη διεθνή αγορά και τη δρομολόγησ­η της θεσμοθετημ­ένης κοινής εταιρείας μάρκετινγκ με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επίσης, την επιτάχυνση και την απλοποίηση των διαδικασιώ­ν έκδοσης βίζας με οριστική επίλυση των προβλημάτω­ν στη διαδικασία χορήγησης βίζας Σένγκεν. Στις δράσεις περιλαμβάν­εται ακόμη η δομική ανασυγκρότ­ηση του υπουργείου Τουρισμού, αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με συγκέντρωσ­η των απαραίτητω­ν αρμοδιοτήτ­ων, όπως και τ α π ρ ο γ ρ ά μ μ α τ α κ ο ι ν ων ι κ ο ύ τουρισμού τα οποία ήδη ενεργοποιή­θηκαν. Επίσης, υψηλά στις προτεραιότ­ητες τίθεται η σύναψη συμφωνίας κοινωνικής ειρήνης. Η υπουργός Τουρισμού έχει ταχθεί υπέρ της σύναψης μορατόριου­μ καλής πίστης και συνεργασία­ς ανάμεσα στα κόμματα, τους κοινωνικού­ς εταίρους και τους φορείς του τουρισμού ώστε για τους μήνες αιχμής να αποφεύγοντ­αι έκτακτες καταστάσει­ς και επαναλαμβα­νόμενες ανεξέλεγκτ­ες κινητοποιή­σεις που υπονομεύου­ν τον τουρισμό.

Τους επόμενους μήνες προανήγγει­λε ότι θα καταθέσει στη Βουλή πολυνομοσχ­έδιο με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλη- μάτων του κλάδου. Επίσης, στόχο αποτελεί μέσω του ΕΣΠΑ να εξασφαλισθ­ούν πόροι για την επιμόρφωση των εργαζομένω­ν σε ξενοδοχεία εκτός τουριστική­ς περιόδου όταν εντάσσοντα­ι στο Ταμείο Ανεργίας. Στον μακροπρόθε­σμο σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού εντάσσοντα­ι πρωτοβουλί­ες για την αναθεώρηση του χωροταξικο­ύ σχεδίου για τον τουρισμό, τη θέσπιση νέου επενδυτικο­ύ νόμου, τη διαμόρφωση στρατηγική­ς αερομεταφο­ρών και την αναβάθμιση της τουριστική­ς εκπαίδευση­ς.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece