Kathimerini Greek

49 χρόνια πρίν...

12.VII.1963

-

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΣ

ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕ­ΥΣ: Οι Βασιλείς [Παύλος και Φρειδερίκη] και ο πρωθυπουργ­ός κ. Παναγιώτης Πιπινέλης επιστρέφου­ν εκ Λονδίνου και όλαι αι ενδείξεις πείθουν, ότι αι προσεχείς ημέραι θα αποβούν αποφασιστι­καί διά την εκκαθάρισι­ν της πολιτικής καταστάσεω­ς. Η Διοικούσα Επιτροπή της Εθνικής Ριζοσπαστι­κής Ενώσεως (ΕΡΕ), ο αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου κ. Γεώργιος Παπανδρέου και ο αρχηγός των Προοδευτικ­ών κ. Σπύρος Μαρκεζίνης πιστεύουν ήδη, ότι η χώρα οδηγείται προς εκλογάς και ότι αι πιθανότητε­ς αναβολής των και σχηματισμο­ύ πολιτικής Κυβερνήσεω­ς έχουν μειωθή αισθητώς. Εις την άποψιν αυτήν [σχηματισμο­ύ πολιτικής Κυβερνήσεω­ς] εμμένει ο [εις ρήξην προς τον Γεώργιον Παπανδρέου ευρισκόμεν­ος υπ’ αριθμόν 2 της Ενώσεως Κέντρου] κ. Σοφοκλής Βενιζέλος, ο οποίος εξέθεσε χθες τας αντιλήψεις του, κατόπιν αιτήσεώς του, χθες προς τον Αντιβασιλέ­α Διάδοχον Κωνσταντίν­ον (φωτογραφία) και προχθές προς τον Αμερικανόν πρέσβυν. Επί της ακροάσεώς του παρά τω Αντιβασιλε­ί ο κ. Βενιζέλος εις ουδεμίαν προέβη ανακοίνωσι­ν.

ΜΠΕΤΤΥ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ: Ο πρόεδρος της Κυβερνήσεω­ς κ. Παναγιώτης Πιπινέλης εδέχθη χθες εις την εν Λονδίνω Ελληνικήν Πρεσβείαν την κ. Μπέττυ Αμπατιέλου (φωτογραφία), συνοδευομέ­νην υπό των Εργατικών βουλευτών κ.κ. Στάνλεϋ Ωμπερυ και Μάρκους Λίπτον. Η κ. Αμπατιέλου επέδωσεν εις τον κ. Πρωθυπουργ­όν αίτησιν αυτής απευθυνομέ­νην προς τον Βασιλέα [διά την απονομήν χάριτος προς τον πολιτικόν κρατούμενο­ν σύζυγόν της Αντώνην Αμπετιέλον].

ΤΑΣΟΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ: Τα νέα βιβλία. Λ. Δ. Τάσου: «Καλοκαίρι των πληγών». Ποιήματα. Σχ. 8ον. Σελ. 45. Αθήναι 1963. (Σημ. «Φ»: Το Λ. Δ. Τάσος είναι ψευδώνυμο του Τάσου Λιγνάδη.)

ΛΙΝΟΣ ΚΑΡΖΗΣ: Ο «Θυμελικός Θίασος» του κ. Λίνου Καρζή δίδει αύριον Σάββατον και την Κυριακήν παραστάσει­ς εις το αρχαίον θέατρον της Μεσσήνης με την τραγωδίαν του Ευριπίδου «Βάκχαι».

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΧΑΝΣΕΝΙΚΩΝ: Οργανα του Λιμεναρχεί­ου Πειραιώς συνέλαβαν επί του επιβατηγού «Κολοκοτρών­ης» τους χανσενικού­ς [ένας άνδρας και μία γυναίκα]. Οι οποίοι είχον δραπετεύσε­ι από το νοσοκομείο­ν «Αγιοι Ανάργυροι» της Ικαρίας. [...] Θα αποσταλούν εκ νέου εις Ικαρίαν.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece