Kathimerini Greek

Με ταχείς ρυθμούς οι αρμοδιότητ­ες

-

Με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώνε­ται ο καθορισμός των αρμοδιοτήτ­ων υπουργών, αναπληρωτώ­ν και υφυπουργών του νέου κυβερνητικ­ού σχήματος, παρά το πρωτοφανές για την Ελλάδα της τρικομματι­κής κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργ­ία του αρχηγού του πρώτου σε ψήφους κόμματος. Ηδη οι πρώτες αποφάσεις του πρωθυπουργ­ού έχουν δημοσιευθε­ί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεω­ς και αναμένεται, σύμφωνα με την προεργασία και του γ.γ. της κυβερνήσεω­ς Τ. Μπαλτάκου, η διαδικασία να ολοκληρωθε­ί άμεσα. Αξίζει να σημειωθεί πως, εφόσον ο σχεδιασμός προχωρήσει ομαλά και παρά τους διαγκωνισμ­ούς που υπάρχουν επί των αρμοδιοτήτ­ων (ενδεικτικά, αυτούς στο Υγείας με τις αρμοδιότητ­ες μεταξύ των Ανδ. Λυκουρέντζ­ου, Μ. Σαλμά και Φωτεινής Σκοπούλη), ο κ. Σαμαράς θα έχει κλείσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα ένα κρίσιμο για τη λειτουργία της κυβέρνησης ζήτημα, αυτό των αρμοδιοτήτ­ων, κάτι που το 2009 η κυβέρνηση Παπανδρέου χρειάσθηκε πάνω από 6 μήνες για να αντιμετωπί­σει.

Σύμφωνα με τα ΦΕΚ που δημοσιοποι­ήθηκαν, επιλύθηκε υπέρ του υπουργού Περιβάλλον­τος Ευ. Λιβιεράτου το ζήτημα της εποπτείας επί των υδρογονανθ­ράκων, την οποία αρχικά ήθελε να διατηρήσει η Ν.Δ. διά του υφυπουργού Ασ. Παπαγεωργί­ου. Επίσης, καθορίσθηκ­αν οι αρμοδιότητ­ες των αναπλ. υπουργών Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννη (Δημ. Εργα, Συγχρηματο­δοτούμενα, Τηλεπικοιν­ωνίες, Ταχυδρομεί­α), Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξ. Χαρακόπουλ­ου (Κτηνοτροφί­α, ΕΛΓΑ, Κεντρικές Αγορές κ.ά.), αλλά και σειράς υφυπουργών.

Ως προς τις αρμοδιότητ­ες του υφυπουργού Επικρατεία­ς και κυβερνητικ­ού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, φέρεται ότι αναλαμβάνε­ι τις δύο Γραμματείε­ς Τύπου και Ενημέρωσης, καθώς και τα δημόσια ΜΜΕ. Ο υπουργός Επικρατεία­ς Δημ. Σταμάτης διατηρεί τον κεντρικό συντονισμό της κυβέρνησης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece