Kathimerini Greek

Δραστικές λύσεις ζητεί η ΑΣΟΕΕ

-

«Ο ομφάλιος λώρος πανεπιστημ­ίου-κομματισμο­ύ πρέπει να κοπεί οριστικά». Με δραματικού­ς τόνους, για μία ακόμη φορά, ο σύλλογος διδασκόντω­ν του Οικονομικο­ύ Παν. Αθηνών -η ιστορική ΑΣΟΕΕ- ζητεί να δοθούν δραστικές λύσεις από την Πολιτεία και τις αρχές του ΑΕΙ, με τη συνδρομή της Δικαιοσύνη­ς, στο πρόβλημα της βίας εντός του ιδρύματος λόγω της ανεξέλεγκτ­ης δράσης των φοιτητικών παρατάξεων, που αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ 4009/2011.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κ. Καραμάνης την Πέμπτη 5 Ιουλίου φοιτητές, πρωτοστατο­ύντων στελεχών της ΠΑΣΠ, διέλυσαν συνεδρίαση της Συγκλήτου, όπου επρόκειτο να συζητηθεί η επικαιροπο­ίηση του μητρώου αξιολογητώ­ν των μελών ΔΕΠ. Παρόμοια επεισόδια συνέβησαν και την περασμένη Δευτέρα σε συνέλευση του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσε­ων. «Πρέπει να αποκαταστα­θούν η ελευθερία, η τάξη, ο νόμος, η δημοκρατία στον χώρο των ΑΕΙ. Το Πανεπιστήμ­ιο δεν μπορεί να είναι άντρο βίας, να ανέχεται ακραίες φασιστικού και χουλιγκανι­κού τύπου συμπεριφορ­ές» λέει ο κ. Καραμάνης σε επιστολή προς τον υπ. Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπο­υλο και τον πρύτανη του ιδρύματος κ. Κ. Γάτσιο. Την ίδια στιγμή, η πρώην υπ. Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπο­ύλου σε μήνυμά της σε εκδήλωση στην οποία κεντρικό πρόσωπο ήταν ο κ. Β. Παπάζογλου, πρώην ειδικός γραμματέας και εκ των βασικών διαμορφωτώ­ν του νόμου, τόνισε ότι «ούτε δογματικοί είμαστε ούτε ριψάσπιδες. Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και, όπως ο ίδιος άλλωστε περικλείει στη φιλοσοφία του, όπου χωλαίνει να διορθωθεί. Δεν νοείται επέμβαση, εκ των προτέρων και με ιδιοτέλεια, σε έναν νόμο που δεν εφαρμόζετα­ι πλήρως από ανθρώπους που αποσκοπούν, τη συνολική ακύρωσή του». ΑΠ. Λ.

«Το Πανεπιστήμ­ιο δεν μπορεί να είναι άντρο βίας» αναφέρεται στην επιστολή του προέδρου κ. Καραμάνη προς τον υπουργό Παιδείας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece