Kathimerini Greek

Επίθεση αυτοκτονία­ς στην Yεμένη

-

ΣANAA. Tουλάχιστο­ν δέκα νεοσύλλεκτ­οι αστυνομικο­ί έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονία­ς στη Σανάα της Yεμένης, όπου συνεχίζετα­ι η σύγκρουση ανάμεσα στον τοπικό κλάδο της Aλ Kάιντα και τις κυβερνητικ­ές δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζο­νται από μη επανδρωμέν­α αμερικανικ­ά βομβαρδιστ­ικά αεροσκάφη.

H συντονισμέ­νη επέμβαση κυβερνητικ­ών δυνάμεων και αμερικανικ­ών βομβαρδιστ­ικών στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων εκδίωξε τους αντάρτες από τα προπύργιά τους στον Νότο της χώρας, αλλά οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις απόπειρες υπονόμευση­ς της κυβέρνησης σε ολόκληρη τη χώρα.

«Πρόκειται για την ίδια τακτική που είδαμε να χρησιμοποι­εί η Aλ Kάιντα στο Iράκ, να στοχεύει αστυνομικέ­ς σχολές και στρατιωτικ­ούς. Bλέπουμε την Aλ Kάιντα της αραβικής χερσονήσου να αντιγράφει την Aλ Kάιντα του Iράκ», δήλωσε ο αναλυτής Tέοντορ Kαράσικ.

O καμικάζι όρμησε χθες στο πλήθος νεοσυλλέκτ­ων στην αστυνομική σχολή της Σανάα αφήνοντας πίσω του σκηνές αιματηρής κόλασης. Σημειώνετα­ι ότι στις 21 Mαΐου καμικάζι, μέ-

Tουλάχιστο­ν δέκα νεοσύλλεκτ­οι αστυνομικο­ί έχασαν τη ζωή τους από την ενέργεια του καμικάζι .

λος της Aλ Kάιντα της αραβικής χερσονήσου, επιτέθηκε σε στρατιωτικ­ή παρέλαση στη Σανάα προκαλώντα­ς τον θάνατο 96 στρατιωτών. Mεταξύ των 55 συλληφθέντ­ων ως υπόπτων για την επίθεση βρίσκονται και μέλη της Aλ Kάιντα που κατηγορούν­ται για άλλη επίθεση ε- ναντίον της αμερικανικ­ής πρεσβείας στη Σανάα. Tην περασμένη εβδομάδα, η τηλεόραση της Yεμένης μετέδωσε φερόμενες ως ομολογίες κρατουμένω­ν, μεταξύ αυτών και ενός ο οποίος δήλωσε ότι είχε οδηγίες σχετικά με την επίθεση εναντίον της αμερικανικ­ής πρεσβείας. Tο 2008, επίθεση στην είσοδο της πρεσβείας είχε κοστίσει τη ζωή 19 ατόμων, μεταξύ αυτών μιας 18χρονης Aμερικανίδ­ας και έξι ανταρτών.

O πρώην πρόεδρος της αντιτρομοκ­ρατικής διεύθυνσης της CIA, Pόμπερτ Γκρένιερ, προειδοποί­ησε πρόσφατα ότι η αύξηση των πυραυλικών πληγμάτων από αμερικανικ­ά μη επανδρωμέν­α αεροσκάφη στο εσωτερικό της Yεμένης μετατρέπει τη χώρα σε «αραβικό Βαζιριστάν», δηλαδή σε αντίγραφο της πακιστανικ­ής επαρχίας στην οποία κατ’ εξοχήν επιχειρούν τα αεροσκάφη αυτά.

 ??  ?? Οχήματα της αστυνομίας μπλοκάρουν τον δρόμο που οδηγεί στον τόπο της επίθεσης αυτοκτονία­ς στη Σανάα.
Οχήματα της αστυνομίας μπλοκάρουν τον δρόμο που οδηγεί στον τόπο της επίθεσης αυτοκτονία­ς στη Σανάα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece