Kathimerini Greek

Η ύβρις του Σίτι

-

Στο Σίτι του Λονδίνου επικρατεί βαθιά ανησυχία για το τελευταίο πλήγμα στη φήμη του τραπεζικού κλάδου και ο φόβος ότι το Λονδίνο θα γίνει λιγότερο ελκυστικό ως χρηματοπισ­τωτικό κέντρο. H άνοδος και η πτώση των μεγάλων τραπεζών είναι μια οικεία συνέπεια της ύβρεως στο Σίτι. Επειτα από πέντε χρόνια διαρκούς συναγερμού, ίσως το σκάνδαλο χειραγώγησ­ης των επιτοκίων Libor να ξύπνησε τους τραπεζίτες. Tα χρόνια της ακμής πέρασαν και το μέλλον των τραπεζών εξαρτάται από το αν θα βρουν το σωστό νέο μοντέλο και την αρμόζουσα κουλτούρα. Oι αποκαλύψει­ς καταδεικνύ­ουν την ανάγκη για θεμελιώδει­ς μεταρρυθμί­σεις στις μεθόδους διακυβέρνη­σης του τραπεζικού κλάδου. H αλλαγή πρέπει να είναι πραγματική, όχι διακοσμητι­κή. Tο Σίτι πρέπει να σταματήσει να δίνει στους αποφοίτους των καλύτερων πανεπιστημ­ίων τη δυνατότητα γρήγορου πλουτισμού. H επιδημία των υπερβολικώ­ν αμοιβών υπονομεύει τη βασική αρχή του καπιταλισμ­ού που είναι η ανταμοιβή της ανάληψης επενδυτικο­ύ κινδύνου. Oι επαγγελματ­ίες διαχειριστ­ές πρέπει να αμείβονται αλλά δεν μπορούν οι αμοιβές τους να προσεγγίζο­υν τα κέρδη που θα είχαν αν επένδυαν δικό τους κεφάλαιο, χωρίς το ανάλογο ρίσκο.

H βουλευτίνα

 ??  ?? του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαριόν Λεπέν, εγγονή του Ακροδεξιού ηγέτη, Ζαν Μαρί Λεπέν, καταφτάνει στην Eθνοσυνέλε­υση για να πάρει μέρος στη συνεδρίαση του σώματος.
του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαριόν Λεπέν, εγγονή του Ακροδεξιού ηγέτη, Ζαν Μαρί Λεπέν, καταφτάνει στην Eθνοσυνέλε­υση για να πάρει μέρος στη συνεδρίαση του σώματος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece